Гръцки гранд набеляза Стергиакис

Гръцки гранд набеляза Стергиакис

Novsport

01-07-2019, 08:15

Гръцкият гранд АЕК проявява сериозен интерес към вратаря на Славия Антонис Стергиакис, пише авторитетният сайтът sdna.gr. Според информацията тимът от Атина е набелязал 20-годишния страж на белите за заместник на Василиос Баркас, който е пред трансфер зад граница. 25-годишният гръцки национал може да бъде продаден в Рома.

АЕК вече привлече един вратар през това лято, взимайки Йоргос Атанасиадис от Астерас Триполис. Клубът разполага и с Панайотис Цинотас. Въпреки това се счита, че клубното ръководство е направило от Стергиакис основната си цел за мястото на Баркас.

През последната година вратарят на Славия беше обект и на другите два атински гранда - Панатинайкос и Олимпиакос.

Антонис Стергиакис има договор с белите до 2021 година и сумата, срещу която столичани биха се разделили с младежкия национал на Гърция, е минимум един милион евро.

През зимата босът на белите Венци Стефанов разкри, че е бил договорил стража за холандския Ден Бош, но мениджърите на играча и родителите му отказаха този трансфер под претекст, че вратарят е желан от клубове от Англия.

Както е известно, Славия разчита под рамката още на ветерана Георги Петков и Георги Георгиев.

След два дни почивка днес белите подновяват тренировки. Следващата контрола на столичани е на 6 юли на стадиона в "Овча купел" срещу ФК ЦСКА 1948 Сф, когато ще е и представянето на отбора за новия сезон.

Източник: Novsport

Последни новини