Д-р Симеон Симеонов: Времето ми в Дунав изтича

Д-р Симеон Симеонов: Времето ми в Дунав изтича

Novsport

10-09-2019, 11:10

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов говори пред "Тема Спорт" относно бъдещите си намерения, свързани с клуба. Той потвърди твърдото си намерение да се оттегли от финансирането на представителния отбор. Вчера се появиха информации, че кандидат-собствениците за Дунав, за които се заговори преди време, са иранци. Симеонов потвърди, но в същото време допълни, че не му вдъхват доверие и не желае да им прехвърля клуба.

"Времето ми в Дунав изтича. Няма с какво да помогна повече на клуба и съм достатъ- чно уморен след 10 години като президент. Редно е в Дунав да дойдат нови хора, с по-големи възможности. Хора, които да имат повече сили и по-големи нерви. Решението ми не е някаква спекулация или дезинформация. Твърд съм, че приключвам с мъжкия футбол. Ще се грижа само за школата, защото това е удоволствие. Не виждам възможности за развитие и се чувствам изморен и изчерпан. Русе е голям град, с много достойни хора, които обичат футбола. Досега обаче никой не е изявил желание да поеме щафетата. В крайна сметка клубът е на град Русе, а не на доктор Симеонов", каза Симеонов.

"Няма конкретна причина да се оттегля. Просто не се чувствам на мястото си във футбола. Не съм от година-две, за да го осъзная. Много отдавна съм го разбрал. За десет години направихме каквото можахме. Базата е в съвсем различно състояние. Клубът е комплектован и работи с добър екип от служители. Но големият проблем си остават финансите. Нашите са доста под това, което трябва да бъде", допълни Симеонов.

"Имам проведени разговори и предварителни договори с иранците. Те изявиха желание, но аз искам гаранции, че клубът няма да бъде затрит. Видяхте какво се случи с Верея и с мнимите руснаци, ако въобще е имало такива хора. Не искам същото да става и с Дунав. Решението да си тръгна обаче съм го взел твърдо. Нито съм обиден, нито съм разочарован. Датата за оттеглянето ми изтече отдавна. Сантименти обаче не ми позволяват да оставя клуба на произвола. Положението е такова, че рано или късно ще си тръгна. Апелирам русенската общественост да реши дали иска да има клуб в елита, или не", каза още Симеон Симеонов.

Източник: Novsport

Последни новини