Делио Роси: Победата няма голяма стойност

Делио Роси: Победата няма голяма стойност

Novsport

21-01-2018, 19:34

Треньорът на Левски Делио Роси коментира победата с 3:0 над австрийския Волфсбергер.

“Това са контролни срещи, една тренировка. Нямат голяма стойност. Вървим напред и това е благодарение на тренировките. Трябва да играем по-добре. Опитваме алтернатива на това, което сме играли досега. Имаме да оправим още много неща. Не отдавам голямо значение на тази среща”, каза Делио Роси, който похвали и собственика на сините Спас Русев.

“Преди всичко съм много доволен от това, че президентът дойде да ни види. Това е позитивен факт, защото показва, че се интересува от отбора. Президентът знае, че са ни необходими футболисти на определени постове. Това не е отсега и той го знае. Ще се намери решение, но засега няма нищо конкретно”, допълни италианецът, който направи интересен коментар за Жуниор Мапуку след неговите два гола в днешната проверка.

“За да отговоря за позицията на футболистите, според мен Мапуку не е централен нападател. Според мен на крилото е много по-полезен. Там може да покаже своята бързина”, разкри Роси, който обясни, че част от футболистите ще получат почивка, но други ще тренират допълнително.

“Много футболисти ще останат тук и ще тренират с мен. Сега започва втората част на подготовката, ще продължим да работим за физическите показатели на футболистите, но още повече за тактическите и техническите показатели.

Ясно е, че резултатите помагат да се работи по-добре. За мен, независимо от резултатите, работихме много добре.

Футболистите не са свикнали с такова натоварване. След загубата в предишната контрола бяха ядосани, но е много трудно да играеш добре, когато краката не следват мисълта”, завърши треньорът на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини