Дерменджиев: В Лудогорец трябва да има баланс българи - чужденци

Дерменджиев: В Лудогорец трябва да има баланс българи - чужденци

Novsport

15-01-2019, 10:47

Бившият старши треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира пред "Тема спорт" последните събития около тима и най-вече селекцията.

Интересното е, че тази зима тя се очертава да е по-мащабна и насочена повече към европейски играчи, а не както предишни години към Южна Америка и по-конкретно Бразилия.

"Привличането на български играчи в Лудогорец е добър ход. Предполагам, че в клуба добре са преценили възможностите на тези футболисти. Аз също съм за това да има баланс чужденци - българи, докато започнат да се произвеждат играчи от школата. Така че привличането на Пламен Илиев и евентуалното такова на Серкан Юсеин за мен е много добър вариант.

А и в Лудогорец случайни хора, било то за играчи или за човек в щаба, както е сега Здравко Здравков, не се взимат. Нещата се преценяват добре. Ръководството на Лудогорец вече придоби страшно много опит. Те знаят какво е нужно като селекция, както и за щаба, за да има подобряване и прогрес с годините.

Важно е и желанието на треньора. Той определя в каква насока да е селекцията. Както и какъв стил ще иска да налага. А желаните играчи не е задължително да са само от Латинска Америка. Може да са от Европа, от Азия. Те трябва да са точните хора и да вършат работата, за която са привлечени.

Единственото нещо, което определя селекцията, е виждането на треньора. Така че много важно е треньорът каква визия ще иска да има отборът", сподели специалистът. 

Относно едно от новите имена Адриан Попа и това, че и преди е бил опция за Лудогорец, той каза:

"Да, още при мен имаше вариант за привличането на Попа, но тогава нещата не се получиха. Спомена се само като име, което беше разглеждано. Той е рутиниран футболист, който ще вдигне нивото. Играл е в Румъния, близка до България страна, има и свои сънародници в отбора, така че бързо ще пасне. Той самият ще е по-спокоен така. Има достатъчно опит и ще навлезе почти веднага. Ще създаде добра конкуренция в предни позиции. Пожелавам успех на Антони Здравков в битката за титлата. Всичко си зависи от него и от отбора".

Източник: Novsport

Последни новини