Дерменджиев: От време на време си пускам мача Цървена звезда - Лудогорец

Дерменджиев: От време на време си пускам мача Цървена звезда - Лудогорец

Novsport

28-01-2020, 22:20

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев е в Турция, където наблюдава внимателно подготовката на родните отбори и най-вече на играчите, които попадат в разширения му списък за баражите за класиране на Евро 2020. Националите ще играят с Унгария на 26 март. Специалистът отдели време за сръбския "Курир". Специалистът е отседнал в същия хотел, където е и Цървена звезда.

"Тук съм цяла седмица. Като селекционер на България с моя екип следим изявите на нашите играчи в българските отбори. А има доста от тях тук. Знаете - ще играем много важен плейоф срещу Унгария в София. Това е много важен мач за нас. Надяваме се на най-доброто в този сблъсък. Ако победим, финалът ще е срещу Исландия или Румъния отново в София. И ще имаме шанс да отидем на финали на европейско първенство", сподели Георги Дерменджиев пред сръбското издание, цитирано от Топспорт.

Наставникът си спомни за гостуването на Лудогорец в Белград в мач от Шампионската лига: "Атмосферата в Белград беше страхотна. Имам видео от мача и от време на време си го пускам. Не сме провокирали тогава да изгонят футболиста на Звезда".

Националният селекционер похвали бившия вратар на "орлите" Милан Борян, който сега пази за Цървена звезда: "Страхотен вратар. Горд съм с него. Представя се чудесно".

Дерменджиев пожела успех на новия треньор на "звездашите" - Деян Станкович: "Желая му успех. Познавам го добре. Като футболист беше невероятен. Надявам се да направи отлична треньорска кариера".

Източник: Novsport

Последни новини