Джони Велинов: Черниаускас има голям прогрес

Джони Велинов: Черниаускас има голям прогрес

Novsport

19-12-2018, 08:25

Големият вратар на ЦСКА Георги Велинов направи коментар за представянето на настоящия титулярен страж Витаутас Черниаускас през есенния дял.

Джони отбеляза прогреса на литовеца и посочи в какво се набляга при работата с него в тренировките. Велинов продължава да е ответник по вратарските въпроси в тима.

Наставник на играчите под рамката е Ивайло Петров-Пифа, който бе титулярен страж при последната титла на ЦСКА през 2008 г.

"За мнозина големият прогрес на Черниаускас е очевиден. Няма как вратар, който е избиран два пъти за номер едно на румънското първенство, да е слаб. Той свикна с условията и очакванията в ЦСКА, справя се доста добре, а и се адаптира много бързо“, коментира Велинов пред "Тема Спорт".

„Говори български език и няма никакви проблеми в работата с него. Мен най-много ме впечатлява със спокойствието си. Това не е много изненадващо качество за вратар, но Черниаускас наистина прави разликата“, посочи Джони.

„Той има и добър рефлекс. Да, проблемът при играта му с крака е добре познат, но според мен вече не е толкова подчертан. Доколкото успяхме, го пооправихме в тренировъчния процес. Безспорно Черниаускас е добър страж и заслужава мястото си в ЦСКА", каза още Велинов.

"Стипица не успяхме да го видим много в действие, но доколкото имам наблюдения, и той е добра и надеждна опция", допълни той.

Източник: Novsport

Последни новини