Дивят се на "номада" Миодраг Йешич в родината му

Дивят се на

Novsport

06-09-2019, 19:55

 Само преди няколко дни бившият наставник на Литекс, ЦСКА и Славия Миодраг Йешич подписа договор с поредния си клуб. Известният с прозвището Генерала специалист пое египетския тим Исмаили, като парафира за следващите 12 месеца. 

Тази негова "номадщина" учуди дори и медиите в родината му Сърбия. Сръбските треньори са известни с това, че рядко отхвърлят оферти дори от най-екзотичните кътчета по света, като типичен пример за това е наставникът на ЦСКА Люпко Петрович, който е работил на места като Виетнам и Руанда. 

Но Йешич изненадва дори и свикналите на такива екстравагантности сръбски медии. Те го определиха за "номад", след като подписа своя 26-и договор с 23-и различен клуб в 15-а различна държава. Единствените отбори, които е "повтарял" в кариерата си, са Партизан, Литекс и ЦСКА, които е водил по два пъти. 

Генерала е бил начело в тимове в следните страни - Сърбия, България, Черна гора, Румъния, Босна и Херцеговина, Турция, Иран, Либия, Саудитска Арабия, Кувейт, Обединените арабски емирства, Китай, Мианмар, Тунис, а вече и Египет.

Източник: Novsport

Последни новини