Димитър Илиев: Имахме късмет, Страсбург не е класа, но е фаворит

Димитър Илиев: Имахме късмет, Страсбург не е класа, но е фаворит

Novsport

02-08-2019, 07:21

 Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев коментира пред Sportal.bg класирането на "смърфовете" в третия предварителен кръг. Пловдивчани паднаха с 1:3 от Спартак (Търнава) и с гол на чужд терен продължиха напред, но рискуваха да отпаднат, след като губеха с 0:3, играейки 60 минути с човек повече и допускайки две попадения през това време.

"Кошмарно първо полувреме. Най-лошият сценарий, който можеше да се развие. Не бяхме агресивни допуснахме гол. Хубавото за нас е, че им изгониха човек, но ние по никакъв начин не успяхме да се възползваме от това. Дори напротив, допуснахме още два гола. Можем да кажем честно, че имахме късмет в този мач. Отборът на Спартак (Търнава) дори с 10 човека беше по-добрият тим. Трябва да бъдем честни.

Все пак намерихме сили да отбележим един гол, който ни помогна. Загубихме с 1:3, но тези битки в Европа се решават в два мача. Гледаме напред, ще анализираме нещата, тъй като не можем да изглеждаме, както играхме през първото полувреме. Ще вземем поуки и се надявам да не изглеждаме така срещу Страсбург.

Не е имало подценяваме от наша страна, по-скоро стъписване. Играеш толкова, колкото ти позволя противникът. Спартак игра агресивно, след като нямаше какво да губи. С първата си ситуация вкараха гол и последва стъписване.

Второто полувреме беше различно. Имахме веднага положение, но след това дойде дузпата, която ни обърка още повече, въпреки че играхме с човек повече. При 0:2 имахме ситуация и при 0:3 имахме, като за радост вкарахме едната от тях.

Нямаше да бъде Локомотив, ако всичко беше минало гладко. Трябва да има треперене докрай. Червеният картон трябваше да ни успокои, но видяхте 11 срещу 11 беше 0:1, а после с човек повече губехме 0:3.

Нямаше отпускане, но не играхме това, което можем. Не си подаваме топката. Бяхме 60 минути с човек повече, но въпреки това се подведохме по тяхната игра. При първата падна ситуация гол в нашата врата, после дузпата. Ние нямаме опит в Европа, ще си вземем поука и дано изглеждаме много по-добре.

Очаквам два силни мача за нас срещу Страсбург, който разбира се е фаворит. Представител на френската Лига 1. Там няма случайни отбори. Естествено Страсбург не е някакво име или някаква голяма класа. Въпреки това са фаворити, а ролята на аутсайдер може да е коз, тъй като се играе по-спокойно и по-освободено. Надявам се да изглеждаме в пъти по-добре срещу французите. Сърдечно благодаря на феновете, които дойдоха в Търнава. Ако нямахме тази подкрепа може нямаше да се вдигнем от тежката ситуация. Дават ни криле, бяхме по-гръмогласни от хилядите словаци. Не е изненада за нас. Ние знаем, че в добро и лошо са зад нас. Дано им донесем още радостни мигове", сподели Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини