Димитър Илиев: Перфектен отговор

Димитър Илиев: Перфектен отговор

Novsport

19-07-2019, 23:25

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше не докрай доволен от победата 3:2 над Славия в родното първенство. Опитният нападател, който реализира два от головете, обърна внимание на пропуските през втората част, заради които „белите” получиха късна надежда, че могат да измъкнат нещо

Предвид предстоящия двубой срещу словашкия Спартак Търнава в Лига Европа, Илиев заяви, че тимът трябва да покаже повече концентрация, защото съперникът във втория квалификационен кръг е преодолим.

„Мисля, че перфектен отговор на това, което се случи във Варна. Тежка загуба там, въпреки доброто начало. Днес бяхме доста мотивирани и въпреки гола в началото, започнахме да атакуваме. Радващото е, че бързо върнахме попадението. С високата преса ги затруднихме много. В края се получи едно треперене след втория гол на Славия, което беше излишно”, каза 30-годишният пловдивчанин.

„През седмицата поговорихме, обяснихме в коя врата трябва да вкарваме. Винаги съм казвал, че не е важно кой вкарва, а да изглеждаме като отбор. Днес бяхме много агресивни, компактни заедно. Можеше да вкараме много повече положения. В последните минути, вместо да доиграем мача на спокойствие, треперехме заради тяхната контраатака. Сега мислим за мача в четвъртък, който е много по-важен от днешния.”

„Представянето ни през първото полувреме много прилича на мача срещу Лудогорец в Суперкупата. Когато вкараш част от положенията си, става по-лесно. Когато има резултат, когато трудът на целия отбор завършва с гол, е по-лесно да играеш на контраатака. През второто полувреме имахме доста пространства, можехме да нокаутираме Славия, но не успяхме. Трябва да задържим тази линия с тази агресивна преса. Разбира се, в 90 минути не можеш да пресираш постоянно, но ако го правим по-често, ще имаме успех.”

„Не сме разучавали Спартак Търнава. Имахме мач срещу Славия, който да изиграем. Естествено, че ще разучим силните и слабите страни. Смятам, че по-силният отбор е продължил напред. Още при жребия казах, че шансовете ни са равни, без значение срещу кого играем. Важно е да излезем концентрирани и да не допуснем гол. Така вторият мач ще е отворен. Дано имаме още по-добри положения от днес.”

„Исторически мач за Пловдив. Не помня откога не е имало европейски мач тук. Още повече съвпада с рождения тим на клуба. „Локомотив” отдавна не е бил пълен, надявам се да се напълни. Трябва да опитаме да ги зарадваме с позитивен резултат. Една победа на нула ще е перфектна, но всичко зависи как ще влезем в мача. Смятам, че от всички отбори, които можеха да ни се паднат, дойде най-преодолимият. Падна ни се един от най-добрите възможни съперници. От нас зависи как ще излезем от тези мачове”, завърши Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини