Домусчиев: ЦСКА демонстрира европейско поведение, Херо си има договор

Домусчиев: ЦСКА демонстрира европейско поведение, Херо си има договор

Novsport

15-04-2018, 21:29

„Шестте ни точки преднина на върха в класирането пред ЦСКА са малко, защото силите са много изравнени и има 7 мача до края срещу стойностни отбори.”

Това каза собственикът на Лудогорец.

Кирил Домусчиев поздрави „армейците” за европейското им поведение преди, по време и след последното дерби между двата тима в Разград. 

То бе спечелено драматично с късен обрат за 3:2 от домакините, които играха почти цяло второ полувреме с човек повече, а в събота победиха и Левски на „Герена” с ювелирен гол директно от корнер за 1:0 на Клаудиу Кешеру.

„Винаги е трудно, когато играеш срещу добри отбори, които имат амбиция да те победят и да се борят срещу теб. Не можем да делим мачовете по никакъв начин, защото всяка една грешка може да ни струва скъпо”, посочи Домусчиев пред Канал 3, а после бе запитан дали е възможна рокада на треньорския пост през лятото.

„Димитър Димитров си има договор и за догодина, така че не виждам тема за разговор.”

За протеклото сравнително спокойно дерби срещу ЦСКА в Разград:

„Да се надяваме, че тези мачове ще продължават така и в бъдеще. Това е европейското поведение и се надявам, че и колегите от ЦСКА ще се продължат да се държат по същия начин. Виждате, че и ние не коментираме съдиите - има ли картони или не. Има си хора в БФС, които да коментират, а ние трябва да премълчаваме, да преглъщам неуспехите, ако има такива, и да се радваме на успехите.”

Дали това означава, че в Лудогорец са готови да „заровят томахавките”?

„Ние томахавка никога не сме имали и винаги сме се държали интелигентно. Не помня наш треньор да е коментирал съдиите, сега и на Херо рядко му се случва. Така че ние томахавки не вадим, но нас се опитват да ни вкарват във филми и да омаловажават труда ни. Премълчаваме обаче и това, защото такова е българското поведение.”

За кой ще стиска палци в предстоящото тази сряда дерби между Левски и ЦСКА?

„Нека по-добрият да победи.”

Дали Лудогорец може да стане шампион навръх юбилея на ЦСКА на пети май?

„Всичко е възможно.”

Подобри ли се представянето на българските рефери след рокадата на върха в Съдийската комисия?

„Не трябва да има напрежение върху съдиите, за да могат последните да си вършат работата. Няма да влизам в темата, защото ще излезе, че съм извадил томахавката, а не ми се занимава с простотии. Има си хора в БФС, към които трябва да задавате подобни въпроси.”

Дали в Лудогорец вече се чувстват шампиони?

„Шампионската титла е още далеко. Пожелавам си само отборът да е здрав, в добра форма и да покаже най-доброто от себе си. Тогава момчетата имат всички шансове да станат шампиони.”

Кой предпочита Кирил Домусчиев да спечели Купата на България, след като разградчани отпаднах?

„Нямам предпочитания.”

Източник: Novsport

Последни новини