Дончо Донев: Левски загуби от Лудогорец заради Полачек

Дончо Донев: Левски загуби от Лудогорец заради Полачек

Novsport

23-10-2018, 12:45

Бившият футболист и главен скаут на Левски Дончо Донев заяви, че вратарят Мартин Полачек носи голяма вина за поражението от Лудогорец (1:2). "Не бих казал, че Лудогорец спечели закономерно, защото мачът беше много равностоен с положения и пред двете врати. Ако не бяха фаталните грешки на Мартин Полачек, Левски трудно щеше да загуби. Сините вървят във възходяща линия в последните мачове, докато разградчани са в застой. Преди мача, ако двамата вратари си бяха сменили местата, Левски трудно щеше да загуби мача, защото в минутите, когато заигра добре, получи чисто вратарски гол", заяви Донев пред Канал 3.

"Направи ми силно впечатление, че Левски е много добре физически подготвен. За разлика от Лудогорец, който в последните 10-15 минути се виждаше, че се задъхва. За първи път от много години сините упражняваха натиск в Разград. Слабите изяви на Полачек са през целия полусезон. Това се започна при отпадането от Вадуц, а после и при поражението от Локомотив Пловдив, в което мисля, че добър вратар щеше да се справи с положението за гола на черно-белите. Сега стигаме и до двубоя с Лудогорец. Аз съм сигурен, че Славиша Стоянович също го вижда това, но просто сега няма как да се реагира. Смятам ,че трябва да се пооправят и още две-три неща в Левски, за да се бори отборът за титлата. Едното е при завършването на атаките. Моите уважения към Станислав Костов, стара се, но трябваше да вкара положенията, които изпусна в Разград. Спокойно можеше да реализира три гола. Другото от мача с Лудогорец е, че левият фланг не работеше в нападение, а десният в защита. Паулиньо липсваше. Той е футболист, който много ми харесва - има бързина и техника", добави още той.

"Миналата година ме попитаха за шансовете на Левски за титлата и казах, че те са нулеви, което се и видя. Докато през този сезон сините показват много добро лице. Шансове има. Особено ако през зимата се коригират неточностите, за които вече споменах. Едно е да играеш добре, но когато не побеждаваш, няма как да стане. По играта на Левски си личи, че има треньор, докато това не можеше да се каже през миналата година. Делио Роси не е слаб наставник, но не се сработи с тима."

"Левски не е зависим от Габриел Обертан, защото при него още го има този синдром, че не може да вкарва. Може би това е причината да не играе в по-силно първенство. Ние се радваме на гредата, която уцели, но при това положение трябваше да вкара. За да е зависим отборът от него, Обертан трябва да решава мачове от ранга на този с Лудогорец, както го направи с ЦСКА. Но там и късметът го покри. Според мен останалите мачове сините могат да ги печелят и без него", заяви Донев.

Източник: Novsport

Последни новини