Доре вкара в дебюта си за Ботев Пловдив

Доре вкара в дебюта си за Ботев Пловдив

Novsport

09-02-2019, 18:15

Ботев Пловдив се върна към победите в контролните срещи. На базата в Коматево "канарчетата" надделяха с 3:1 над втородивизионния Несебър. Спарингът бе седми за отбора по време на подготовката.

Головете за пловдивчани вкараха новото попълнение Ферибори Доре (43), Тодор Неделев (59) и Иван Василев (73).

Домакините откриха резултата в края на първото полувреме. След продължителна атака Еберт Кардосо центрира в малкото наказателно поле, където Доре я засече с глава. Малко след почивката Неделев направи проби отляво и центрира към далечна греда. Там Антон Карачанаков шутира с десния крак от воле, но аут.

Шест минути по-късно "жълто-черните" направиха още един голям пропуск. Тодор Неделев центрира от фаул в пеналта, където Иван Василев отправи изстрел от 3-4 метра, но вратарят на Несебър спаси.

В 58-ата минута Ботев осъществи контраатака, която завърши с остро центриране от десния фланг. Играч на гостите изби топката, но тя попадна в Тодор Неделев, който бе на границата на наказателното поле. Националът овладя и с хубав шут вкара за 2:0.

Четвърт час преди края Иван Василев направи преднината на "канарите" класическа. Младият нападател бе изведен сам срещу вратаря на Несебър и хладнокръвно вкара за 3:0.

Пет минути преди края на мача гостите успяха да вкарат почетно попадение за окончателното 3:1.

Източник: Novsport

Последни новини