Драконовски мерки за сигурност на Ботев – Локо

Драконовски мерки за сигурност на Ботев – Локо

Novsport

15-08-2018, 07:39

Изключително строги мерки за сигурност ще предприеме полицията в Пловдив за съботното дерби между Ботев и Локомотив, което е от 18:30 часа на базата в Коматево.

Както е известно, сблъсъкът бе определен за високо рисков и поради този факт след промените в Закона за опазване на обществения ред билети няма да се продават в деня на двубоя.

Органите на реда са предупредили, че ще бъдат прилагани всички мерки по новия закон, феновете няма да могат да влизат дори и със запалки на стадиона, като ще бъдат щателно пребърквани.

Всички ще влизат срещу лична карта.

Знамената и плакатите на феновете ще бъдат стриктно проверявани и ще бъдат допускани само такива с надписи в подкрепа на отборите.

500 полицаи ще охраняват дербито, като МВР има готовност за още сили при необходимост. На сблъсъка се очакват около 3500 фенове. 

На гостуващата черно-бяла агитка бяха дадени 350 талона, или 10 процента от капацитета на стадиона в Коматево. 

Нито представителите на Ботев, нито тези на Локо са заявили фенско шествие преди дербито в събота. 

То ще е под №5 за първенството на базата в Коматево. Канарчетата са повече от убедителни там, като записват 3 победи и 1 равенство при голова разлика 7:1. Черно-белите все пак имат един успех в Коматево, но той е за Купата на България. На 3 декември 2014-а в осминафинал реванш те бият с 2:1 и отстраняват канарчетата. Малко след това треньорът на Ботев Пд тогава Вили Вуцов е освободен.

Първата среща на "Лаута" завършва 1:1 и когато всички очакват продължения на сблъсъка в крайния квартал, Карагарен вкарва победния гол за 2:1. Той и сега е в състава на Локо, като е капитан на тима. За последно Ботев Пловдив прие черно-белите на клубния си стадион "Христо Ботев" на 14 септември 2013-а.

Тогава пред над 12 хиляди зрители воденият от Станимир Стоилов тим спечели с 2:0 след два гола на Анисе. Впоследствие Колежа бе съборен, за да се гради нов стадион на неговото място, но той и до днес представлява грозни руини. Трябва да се отбележи, че оттогава на два пъти жълто-черните не можаха да приемат Локо в Коматево поради различни причини.

Първият бе на 16 март 2014-а. Тогава заради наказание на Ботев мачът се игра на "Васил Левски". Канарчетата биха с 2:1. Дербито на 30 юли 2016 година пък се провежда още по-далеч от Пловдив - на стадион "Лазур" в Бургас. Причината е, че базата в Коматево по това време все още няма осветление. Такова е поставено по-късно през есента. Последният сблъсък в крайния квартал се проведе без публика заради наказанието на жълто-черните. Ботев би с 3:0.

Сега треньорът на тима Николай Киров-Белия готви изненада за върха на атаката, тъй като канарчетата реално ще бъдат без централен нападател. 

Контузиите на Стивън Петков и Диого Кампос се оказаха доста по-сериозни от очакваното. 

Вероятността да са готови за сблъсъка е все по-малка с изминаването на дните до мача. 

На последните тренировки Белия е изпробвал два варианта за върха на атаката, пише "Тема Спорт". Единият е с бразилския атакуващ халф Густаво Афонсо, а другият с новото попълнение от това лято Васил Шопов. Последният, който дойде от Дунав, игра като централен нападател в някои от контролите.

Интересното е, че преди година Афонсо дебютира за Ботев Пд на същата позиция, като мачът бе пак с Локомотив Пд на базата в Коматево. Густаво дори откри резултата за канарчетата в 13-ата минута, а после Неделев и Ндонгала довършиха смърфовете за крайното 3:0. Мача в събота пропуска и трайно контузеният централен защитник Димитър Пиргов.

Източник: Novsport

Последни новини