ДРАМА: Лудогорец бие Септември с дузпа в продължението

ДРАМА: Лудогорец бие Септември с дузпа в продължението

Novsport

03-03-2018, 19:27

Секунди не стигнаха на Септември да хвърли бомбата на кръга. Столичани удържаха 0:0 до 93-ата минута в Разград, но Лудогорец спечели с 1:0 с гол на Клаудиу Кешеру от дузпа, която беше доста бурно оспорвана от футболистите, а след мача и от шаба на гостите. Един от тях едва беше удържан да не набие Волен Чинков. 

Лудогореец вече води с 6 точки на ЦСКА, който в понеделник гостува на Дунав. 

Димитър Димитров беше направил някой промени в състава. Ката централна двойка защитници започнаха Терзиев и Форстър, а новото попълнение Панов застана отдясно на отбраната. Сред резервите останаха Моци, Пластун, Анисе и Кешеру, а извън групата - Мисиджан. Сисиньо и Дяков са наказани.

Николай Митов пък беше дал почивка на Баорис Галчев и Крис Гади, за да ги съхрани за домакинството на Локо (Пд) в сряда. След почивката обаче се наложи те да се появят на терена, за да помогнат на отбора да удържи равенството.

Лудогорец обсади вратата на гостите още от първата минута. в 10-ата Марселиньо намери Шверчок в наказателното поле, полякът финтира Елтон и стреля опасно, но след рикошет в крака на Добрев топката излезе в корнер.

В 21-ата минута Галев спаси удар на Вандерсон, който беше останал сам срещу него. Малко след това вратарят на Септември отново се превърна в герой за своите като извади нов удар на Вандерсон. Последва фрапантен пропуск на Швиерчок, който не можа да вкара на празна врата след прострелно центриране на Лукоки.

В 30-ата минута Марселиньо изведе Лукоки сам срещу Галев. Ударът на холандеца се оплете в мрежата, но от външната й страна. Десет след това Швиерчок получи подаване в наказателното поле на Септември, но се забави и  спечели само корнер.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. В 47-ата минута Марселиньо стреля, но кълбото срещна тялото на Елтон. В 58-ата минута Панов изведе Лукоки сам срещу вратаря, но нападателят не си пое добре топката и тя попадна в ръцете на Галев.

Последваха нови два пропуска на Лудогорец. Първо изстрел на Густаво Кампаняро попадна в ръцете на вратаря на Септември, а след това Кешеру засече подаване отдясно, но ударът му мина високо над вратата.

В 81-ата минута шут на Лукоки профуча покрай вратата на гостите. 120 секунди след това удар на Натанаел беше спасен от Галев, топката попадна в Кешеру, който от малкото наказателно поле стреля нескопосано и Добрев изчисти в корнер.

В 87-ата Галчев получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко. Интересното е, че той прекара една 7 минути на терена.

В добавеното време Иван Стоянов скочи за топката, Марселиньо остана под него и се строполи на земята, а Волен Чинков отсъди дузпа, която беше бурно оспорвана от играчите на Септември. Клаудиу Кешеру пък беше точен от бялата точка - 1:0.

Източник: Novsport