ДРАМА НА "ИВАЙЛО"! Арда се спаси от загуба в края

ДРАМА НА

Novsport

07-03-2020, 14:24

Етър и Арда не излъчиха победител в мач от 24-ия кръг на родното първенство. Тонислав Йорданов откри резултата на "Ивайло" в 55-ата минута, а в края на срещата Светослав Ковачев изравни. 

Арда остава на 9-о място с 29 точки, докато "болярите" са точно зад тях с 5 точки по-малко.

В първите седем минути не се случи нищо интересно. Тогава Милчо Ангелов се откъсна отдясно, но изстрелът му беше крайно неточен. Последва удар по посока на вратата на Христо Иванов. При тази ситуация Спас Делев се озова на тревата в наказателното поле на домакините след сблъсък с бранител, но арбирътът Валентин Железов не посочи бялата точка.

В 17-ата минута Милчо Ангелов потърси мрежата отблизо с петичка, но Иван Караджов успя да улови топката. В 26-ата минута Зоран Гаич прониза отблизо Христо Иванов, но попадението беше отменено заради засада. В 32-aта Никола Колев напред фронтално срещу вратата на Арда, но изстрелът му се спря в тялото на стража Караджов.

В 38-ата минута Тонислав Йорданов се размина с хубав гол. Младежкият национал стреля от воле, но топката профуча над вратата. В 55-ата минута Йорданов все пак намери мрежата. Нападателят посрещна топката след ъглов удар и с шут по диагонала откри резултата - 1:0 за Етър. В 71-ата минута Арда пропуля златен шанс за изравняване. Радослав Василев се озова сам пред Христо Иванов, но ветеранът спаси изстрела от упор.

В 87-ата минута Светослав Ковачев изравни след разбъркване отблизо. Така преотстъпеният от Лудогорец състезател възстанови равенство три минути преди края на редовното време.

ЕТЪР - АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1

1:0 Йорданов (55)

1:1 Ковачев (88)

Стартови състави:

ЕТЪР: Иванов, Запрянов, Дюлгеров, Станоев, Пехвливанов, Огнянов, Кацаров, Колев, Боджадж, Йоранов, Ангелов

Старши треньор: П. Петков

АРДА: Караджов, Гаич, Делев, Ховсепян, Коконов, Руменов, Атанасов, Хасани, Леони, Сидоел, Василев

Старши треньор: С. Белчев

СЪДИЯ: Валентин Железов

СТАДИОН: "Ивайло"

Източник: Novsport

Последни новини