ДРАМА! Пламен Илиев и луд късмет спасиха Лудогорец в Коматево

ДРАМА! Пламен Илиев и луд късмет спасиха Лудогорец в Коматево

Novsport

19-10-2019, 19:25

Повторният дебют на Ферарио Спасов начело на Ботев Пловдив бе помрачен от Лудогорец, след като „орлите“ спечелиха с 1:0 визитата си в Коматево. Единственият гол в двубоя от 13-ия кръг отбеляза Жоржиньо в 7-ата минута. „Канарчетата“ показаха сърцата игра и имаха своите шансове, но стражът на разградчани Пламен Илиев направи много силен мач и опази мрежата си суха за рекорден за тима седми пореден мач. Добро впечатление с изявите си направи и 19-годишният талант на Ботев  Димитър Тонев.

След успеха Лудогорец дръпна със 7 точки на втория Левски, но столичани играят днес от 20:00 часа с Арда и ще имат шанс да намалят изоставането си. Кризата в Ботев пък продължава, тъй като „жълто-черните“ записаха пета поредана загуба. Пловдивчани са предпоследни в класирането с 9 точки. 

„Орлите“ поведоха в резултата с първата си по-сериозна атака. В 7-ата минута Марселиньо напредна през центъра, пусна по земя надясно към Жоржиньо, който нанесе силен удар в ъгъла на вратаря, Янко Георгиев не успя да избие и гостите поведоха.

Ботев също имаше своите шансове преди почивката, като най-чистото положение за „канарчетата“ дойде в 26-ата минута. Грешка на Форстър даде възможност на Димитър Тонев да обстрелва вратата на гостите, младокът пробва воле от трудна позиция, като затрудни максимално Пламен Илиев, все пак стражът на разградчани успя да избие.

Малко преди края на полувремето Тодор Неделев опита да върне паритета с удар от фаул, но не успя да изненада Илиев.

В 54-ата минута на двубоя Александър Тонев получи отличен извеждащ пас от Шопов, а Форстър се принуди да извърши нарушение, за да спре Тонев да остане сам срещу Илиев, за което бразилецът получи жълт картон. Неделев изпълни фаула, като добре насочи топката към горния ляв ъгъл, но дистанцията бе сериозна и вратарят успя да избие.

В 62-ата минута Марко Перван игра технично в наказателното поле, комбинира със Станислав Шопов, който пробва мощен удар с външен фалц, но топката бе насочена в Пламен Илиев и той изби.

Пет минути по-късно се откри нов шанс за „канарчетата“ да изравнят, но отново домакините нямаха късмет. Неделев центрира от корнер, Балтанов засече с глава топката, но отново кълбото попадна в обсега на Илиев, който изби с крак.

В края на двубоя домакините имаха нов шанс да се доберат до точката, но удар на Виана с глава мина опасно близо до десния страничен стълб. Така Ботев записа пета поредна загуба, а това бе шеста поредна победа за Лудогорец.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ботев Пд - Лудогорец 0:1

0:1 Жоржиньо (7)

90+3 Край на двубоя!

90 Три минути добавено време.

88 Жълт картон за Кристиан Димитров.

87 Отново малшанс за Ботев! Неделев направи отлично центриране от фаул, Виана отклони с глава към долния десен ъгъл, а топката мина на сантиметри от гредата!

87 Петър Итов заменя Перван.

80 Дяков заменя Вандерсон.

78 Димитър Тонев е заменен, вместо него в игра се появи Перейра.

76 Жълт картон за Перван.

75 Неточен удар на Димитър Тонев.

72 Фернандо Виана заменя Станислав Шопов.

70 Нова смяна в Лудогорец, влиза Димо Бакалов, заменен е Жоржиньо.

67 Шанс за гостите! Неделев центрира от корнер, Балтанов засече с глава, но топката отново попадна в обсега на стража Илиев, който изби с крак.

62 Марко Перван задържа умело в наказателното поле, подаде наляво за Станислав Шопов, който шутира силно към вратата от 10-ина метра, но право в Пламен Илиев.

58 Първа смяна в мача, излиза Битон, на негово място влиза Швиерчок.

56 Директен удар на Неделев от фаул към горния ляв ъгъл, Илиев обаче не беше затруднен и отби в корнер.

54 Жълт картон за Форстър, който спря Александър Тонев да излезе сам срещу вратаря. Домакините веднага наобиколиха съдията, с претенции за червен картон за Форстър. Това доведе само до жълт картон за Александър Тонев.

49 Извеждащ пас за Вандерсон, Янко Георгиев излиза и лови.

46 Начало на второто полувреме.

45 Без продължение, край на първата част.

41 Ударът на Неделев е в ъгъла на вратаря, който не се затрудни и улови топката.

40 Нарушение на метър-два от дъгата на пеналта за Ботев и шанс за Неделев да огорчи гостите.

36 Жълт картон за Димитър Тонев.

36 Добра възможност за Александър Тонев, Сисиньо обаче го притисна и ударът на Тонев от малка дистанция излезе далеч в аут.

34 Добра индивидуална игра на Тодор Неделев, който обаче в крайна сметка загуби топката  в пеналта от Форстър.

26 Опасен удар на Димитър Тонев, който Пламен Илиев успява да парира, избивайки с една ръка в корнер.

26 Удар на Форстър от дистанция, но право в ръцете на Георгиев.

15 Удар от фаул на Битон, Георгиев този път внимаваше и успя да избие.

12 Пас на Димов за Филипов надясно, но той не успя да овладее добре топката и кълбото излезе в аут.

7 ГОООЛ!!! Жоржиньо открива резултата! Марселиньо напредна през центъра, последва пас по земя за включилия се отдясно Жоржиньо, който нанесе плътен удар в ъгъла пазен от Янко Георгиев, но стражът на Ботев не успя да опази мрежата си - 1:0 за Лудогорец!

1 Опасна атака на домакините още в първата минута, топката е пратена в предни позиции за Александър Тонев, но Пламен Илиев излезе и улови.

1 Начало на двубоя!

Източник: Novsport

Последни новини