Дунав докосва спасението

Дунав докосва спасението

Novsport

06-05-2018, 19:19

Дунав взе аванс в борбата за оцеляване. "Драконите" победиха с 1:0 като гости Витоша (Бистрица), в първия плейаут между двата отбора. Така, на реванша в Русе, не възпитаниците на Малин Орачев ще им е достатъчно и равенството, за да си осигурят място в родния елит и през следващия сезон.

В началните минути Пеев стреля директно от фаул, от сериозна дистанция, но Луков улови без проблеми. Отново той, в 9-ата минута, може да открие. Ударът му от около точката за изпълнение на дузпа обаче бе избит в корнер от вратаря.

Домакините пък поискаха дузпа за игра с ръка на Станоев. Такава обаче правилно не бе отсъдена, тъй като топката срещна гърдите на футболиста.

В 25-ата минута Карагарен стреля от малък ъгъл, но вратарят изби.

В 38-ата сантиметри разделиха Дунав от гол, след като удар на Петър Патев срещна лявата греда.

Втората част започна ударно за гостите. След разбъркване в наказателното поле, Бирсент Карагарен се оказа най-съобразителен и след удар от близко разстояние прати топката в мрежата за 0:1.

Малко след попадението, домакините по чудо не изравниха. След недобра намеса на Луков, Кутев от метър-два не успя да намери очертанията на вратата.

В 64-ата минута русенци пропуснаха да решат всичко. Васил Шопов бе изведен сам срещу вратаря, но стреля право в него.

Четвърт час преди края Витоша изпусна ново страхотно положение. Пеев бе изведен сам срещу вратаря, но се забави, бе застигнат от защитник и топката му бе избита.

Източник: Novsport

Последни новини