Дунав и Септември в битка за отдалечаване от опасната зона

Дунав и Септември в битка за отдалечаване от опасната зона

Novsport

09-12-2018, 09:26

Днес в 12:30 часа Септември (София) и Дунав (Русе) ще се изправят един срещу друг на стадион “Васил Левски” в изключително важен мач и за двата тима.

Те се намират в опасната зона и са силно застрашени от изпадане, така че всяка точка е ценна. Всеки от тях се надява да постигне победата, която ще бъде с двойна цена, защото ще е срещу пряк конкурент в битката за оцеляване.

"Надявам се сега срещу Септември да се говори за футбол, главни действащи лица да са играчите и хората, които гледат мача да останат доволни. Дано да вземем точки", сподели треньорът на драконите. Той няма да може да разчита на наказания Петър Патев.

Интересното е, че никога досега двата отбора не за завършвали наравно помежду си в елита. В двата мача в София през миналия сезон Дунав записа две победи с по 2:0.

В същото време спортният директор на Септември Сф Кристиян Добрев определи днешното домакинство на Дунав Русе като "мач за шест точки".

"Ще бъде здрава битка. Очаквам победа, но трябва да повторим доброто представяне от последния двубой с Левски. Мачът е важен, защото е срещу пряк конкурент. Както се казва, двубой за шест точки", сподели Добрев пред „Тема спорт". 

В последните срещи на "Васил Левски" Септември се представя отлично - победа над Черно море и равен с Левски. Днес треньорският тандем Христо Арангелов и Мариян Христов обаче няма да може да разчита на Фабиано Алвеш в средата на терена, тъй като е наказан.

Почти сигурно героят Будинов най-после ще започне сред 11-те. В последните няколко мача на върха на атаката започваше Гади. Сега обаче той най-вероятно ще е на дясното крило. След изтърпяно наказание в състава се завръща Асен Чандъров.

Източник: Novsport

Последни новини