Дунав иска 270 бона от общината

Дунав иска 270 бона от общината

Novsport

19-04-2018, 07:38

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов е предложил на Община Русе да спонсорира клуба с 270 000 лева.

Той е входирал писмо до кмета Пламен Стоилов на 4 април.

Идеята на Симеонов е срещу тази сума Дунав да рекламира активно общината.

Предложението на клуба е включено в дневния ред на заседанието на Общинския съвет днес.

Новината за предложението на Симеонов до градската управа бе обявена от общинския съветник Мариета Волф, а основният аргумент в писмото на д-р Симеонов е следният:

"Във връзка с предстоящите футболни срещи на Дунав и интереса, който клубът предизвиква сред русенската общественост, ви каним и отправяме предложение за сътрудничество с клуба, а именно да спонсорирате представителния отбор на мъжете, като по този начин ще можете да промотирате и популяризирате дейността на общината. Зрителският интерес е силно завишен, тъй като футболните срещи са от изключителна важност за местната общественост", се пише в част от предложението на д-р Симеонов.

Дунав ще играе бараж за оцеляване в Първа лига, а преди година завърши 4-и в елита и дори участва в Лига Европа. През този сезон обаче последва много сериозен срив в резултатите и отлив на публика. В миналия кръг Дунав загуби с 0:2 у дома от Септември и това доведе до масово скандиране "Оставка" от трибуните към треньора Малин Орачев.

Днес от 19:30 часа русенци посрещат Локо Пд. Дунав няма да може да разчита на капитана си Диян Димов, който е с комоцио, получено в мача със Септември. Аут с травма е и бразилският плеймейкър Виктор Сандес. Единственият проблем на Локо Пд е с контузения бранител Асен Георгиев.

Източник: Novsport

Последни новини