Дунав: Нямаме генерално решение на проблемите ни

Дунав: Нямаме генерално решение на проблемите ни

Novsport

30-11-2019, 10:16

Финансовите проблеми на Дунав не са останали окончателно в миналото. Ситуацията около бъдещата издръжка на клуба все още е под известна въпросителна.

Приносителят на акциите на русенци Огнян Цветанов говори пред "Тема спорт" във връзка със ситуацията в Дунав.

"Намерихме решение как да покрием текущите разходи и най-вече заплатите на футболистите. На този етап се справихме. Но генерално не сме решили нашите проблеми. Търсим изход от ситуацията. Надяваме се да убедим повече фирми да помагат с малки суми и по този начин да се формира солидно перо от приходи.

Имахме разговори с кмета и доколкото стана ясно от тях, той ще помогне. Разбира се, абсурд е да очакваме общината да издържа клуба, но има вариант да окаже подкрепа", заяви Цветанов.

"Ще обсъдим с треньора евентуалната раздяла с играчи, както и привличането на такива. Много е трудно да прогнозираме какво ще е финансовото състояние на клуба през зимата и засега не бих искал да говоря за предстоящата подготовка", допълни Цветанов.

Според запознати обаче Дунав ще е на лагер в Анталия, Турция, и престоят там дори е уточнен до голяма степен. С отбора ще се разделят поне трима футболисти и ще бъдат привлечени съответно толкова нови.

Не е изключено по-голямата част от попълненията да са от Втора лига с надеждата да се реализират в елита. Точно това се случи с голмайстора на Дунав Ахмед Ахмедов, който бе привлечен от Поморие, а сега е пред трансфер в един от грандовете. Макар и да не е потвърдено официално, се говори, че това е ЦСКА. 

От Русе потвърдиха вчера, че Ахмедов със сигурност напуска през зимата, като продажбата му на практика е финализирана. Неговата освобождаваща клауза е около 100 000 лева.

В неделя от 14:30 часа Дунав гостува на последния в класирането Витоша Бистрица. Русенци пътуват за София още тази сутрин.

Източник: Novsport

Последни новини