Дунав победи и изпревари Етър

Дунав победи и изпревари Етър

Novsport

22-04-2018, 21:51

Дунав победи с 1:0 Етър в мач от група "Б" на Първа лига. Двубоят в Русе имаше ключово значение за третото място, което ще прати един от двата тима в битка за оставане в елита срещу аутсайдера Витоша (Бистрица). Така кръг преди края Дунав успя да изпревари "виолетовите" и вече има точка аванс. 

За тима на Малин Орачев това е втори пореден успех, след 1:0 срещу Локомотив (Пд) в миналия кръг. Етър продължава да има само една победа далеч от Велико Търново. Отборът обаче е инкасирал поне по един гол във всеки от последните си вече 16 мача. 

Първата любопитна ситуация на Градския стадион в Русе дойде в 16-ата минута, когато Юлиян Ненов се измъкна от защитата на гостите, но не успя да се възползва от шанса, който му се отвори. В 22-ата минута удар на Петър Патев с глава мина далеч от целта. Секунди по-късно Бранимир Костадинов центрира отляво, но Васил Шопов остава под топката.

В 25-ата минута Божидар Васев центрира в наказателното поле на Етър, топката се озова във Васил Шопов, който заби своя седми гол от началото на сезона. Ударът му рикошира в тялото на Димо Атанасов и излъга Денис Гргич.

В 40-ата минута гостите имаха претенции за игра с ръка на Божидар Васев в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

След почивката шанс се откри и пред Бранимир Костадинов, който получи топката в наказателното поле след грешка на съперников бранител, но не успя да се възползва. Секунди по-късно отново той бе на отлична позиция, но пак стреля изключително неточно.

В 70-ата минута Мартин Луков спаси по изключително атрактивен начин удар с глава на Иван Петков, който засече топката след центриране на резервата Ерик Почански.

С това положение сякаш мачът приключи и за двата отбора. До края те не направиха нищо, за да променят резултата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ДУНАВ: 1. Мартин Луков, 14. Божидар Васев, 16. Мартин Ковачев, 4. Петър Патев, 83. Христо Попадийн, 31. Красимир Станоев, 94.  Юлиан Ненов, 17.  Нассим Зитоуни, 10. Васил Шопов, 77.  Бранимир Костадинов, 9.  Исмаил Иса;

Треньор Малин Орачев

ЕТЪР: 12.  Денис Гргич, 6. Георги Пашов, 21. Венцислав Василев, 16. Пламен Гълъбов, 30.  Димо Атанасов, 20. Яни Пехливанов, 8.  Румен Руменов, 22.  Никола Колев, 11.  Даниел Младенов, 10. Велко Батрович, 9. Иван Петков;

Треньор Красимир Балъков

Източник: Novsport

Последни новини