Дунав прави селекция "под наем" до края на сезона

Дунав прави селекция

Novsport

11-01-2020, 17:27

 През тази пролет, закъсалият финансово „Дунав“ прави предимно селекция „под наем“. На 6 януари, 15 футболисти, четирима от които юноши на тима, се събраха на клубната база на стадион „Дунав“. Бившият капитан на отбора Мартин Ковачев разтрогна договора си с тима, като обвини за това президента „в сянка“ д-р Симеон Симеонов, а преотстъпеният от „Черно море“ Мартин Костадинов подписа с „Арда“.

Два дни по-късно, към „Дунав“ се присъединиха присъединиха двамата чужденци – бразилецът Фернандо Кавалканте и македонецът Александър Исаевски , които получиха по-дълга почивка. В същото време, активно върви селекцията в русенския тим. Крилото Митко Митков, на 19 години, дойде от ЦСКА и само за няколко дни впечатли треньора Людмил Киров. Преотстъпен от „Берое“ е 23-годишният защитник Петко Цанков. Бранителят е юноша на „Черно море“, а през есента е изиграл 2 мача за старозагорци в елита.

Преди това, Цанков е бил част от съставите на Добруджа, Черноморец Балчик и Витоша Бистрица. В „Дунав“ се завърна и крилото Юлиян Ненов, който за последно също носеше фланелката на „Берое“. Юношата на ЦСКА игра с русенския тим в Лига Европа, преди да се върне в родния „Ботев“ Враца. Сега той подписа договор с „Дунав“ за 18 месеца. На проби в Русе е и атакуващият халф от юношите на „Лудогорец“ Георги Стоянов, на 19 години. Договор се очаква да подпише и 19-годишното крило от „Локо“ Пд Филип Колев, юношески национал, играл през есента в „Спартак“ Вн. В понеделник в Русе чакат и бразилския вратар Хуго Гамейро, който идва от Кюстендил. Людмил Киров заяви, че търси още защитници и централен нападател, който да замести отишлия в ЦСКА голмайстор Ахмед Ахмедов.

В понеделник ще стане ясно и дали „Дунав“ ще отиде на лагер в Анталия, или ще остане да се готви в България. За 15 януари е уговорена контрола с „Локомотив“ Горна Оряховица в Русе. Ако „Дунав“ пътува за Турция, там русенци ще се изправят срещу качествени отбори. Сред имената на евентуалните съперниците личат тези на „Легия“ Варшава (Полша), „Ротор“ (Русия), „Бохемианс 1905“ (Чехия) и FC „Oрдабаши“ (Казахстан). За пореден път Людмил Киров отказа да коментира финансовото бъдеще на на отбора,което засега остава неизвестно.

Източник: Novsport

Последни новини