Дунав ще подгрява ЦСКА за Копенхаген

Дунав ще подгрява ЦСКА за Копенхаген

Novsport

05-08-2018, 09:21

ЦСКА излиза днес срещу Дунав за пета поредна победа във всички турнири.

Армейците посрещат русенци от 20:45 часа в третия шампионатен кръг. Тимът, воден от Нестор Ел Маестро, има за цел да затвърди силната форма, в която влезе през последните две седмици.

Червените стигнаха до 4 поредни успеха при голова разлика 10:1, а днешният мач ще е генерална репетиция преди първия истински тест този сезон - домакинството срещу ФК Копенхаген за Лига Европа.

Настроението в ЦСКА е изключително приповдигнато, а отборът показва и доста солидна кондиция. Армейците изглеждат все по-респектиращо и ще опитат да го демонстрират с нова уверена победа.

Сред стартовите 11 на ЦСКА се връщат Бодуров и Малинов, които са с наказания в Европа. Двамата трябва да изтърпят по още една среща санкция - първата с Копенхаген. ЦСКА е обжалвал решението за Бодуров и утре очаква отговор от УЕФА. На "Армията" се надяват капитанът да получи зелена светлина от евроцентралата за двубоя с датчаните в четвъртък.

Около титулярния състав срещу Дунав Нестор Ел Маестро има няколко дилеми. И те по-скоро са свързани с това да започне да ротира състава, който да е свеж в сгъстения цикъл от двубои. Поради тази причина в центъра на отбраната до Бодуров може да застане Перейра. Последният има нужда от мачове в средата на защитата. От друга страна, Чорбаджийски е играл във всичките шест срещи на тима до момента и може да седне на пейката.

Въпросителна има и кой да е партньор на Малинов. Вариант е Пинто отново да играе, като португалецът не е пропуснал нито една минута в 6-те официални срещи този сезон. Той обаче може да получи почивка преди първата среща с Копенхаген и вместо него на терена да е Бикел или Антов. Поне на този етап Ел Маестро не разчита на Антов като титуляр в шампионатните срещи поради необходимостта от по-офанзивни действия. Така партньор на Малинов днес се очертава да е или Пинто, или Бикел.

Другата дилема е по левия фланг на атаката, където вариантите са Жоржиньо и Джеси. Дотук Ел Маестро разчита твърдо на Жоржиньо, а Джеси пък е използван като джокер от пейката и направи няколко силни включвания като резерва. Този път ролите им може да са разменени.

Очаква се Десподов да стартира по десния фланг на атаката, като в случай че запише минути, това ще е първо негово участие в първенството този сезон. Кирил бе заменен още на почивката в реванша с Адмира (3:1) заради стомашни болки, но всичко около него е наред и той е на линия за Дунав. В групата влезе и новият нападател Евандро.

При русенци пък няма сериозни кадрови проблеми. Аут заради контузията е крилото Александър Александров, който спечели Купата на България с ЦСКА през 2016 г. В състава се очакват две промени спрямо успеха над Ботев Bp.

След наказания се завръщат Станоев и Попадиин. Първият ще застане на обичайното си място в средата на терена. Негов партньор ще е Балджийски. Патев пък ще е в защита вероятно за сметка на Лемперов. Извън 18-те остана плеймейкърът Сандес. Срещу Ботев като халф бе преквалифициран Патев.

Отборът, воден от Малин Орачев, е в преходен процес. Русенци се разделиха с доста основни играчи, а лятната селекция до този момент се изразява в цели 9 нови. Все още е твърде рано е да се говори за облик на тима, който дотук записа загуба от Витоша (1:2) и успех над Ботев Bp (3:1). Впечатление прави представянето на нападателя Ахмед Ахмедов, който бе привлечен от Поморие и вкара по един гол в първите две срещи.

Източник: Novsport

Последни новини