Дуци Симонович: Вече не поддържам отношения с Гриша Ганчев

Дуци Симонович: Вече не поддържам отношения с Гриша Ганчев

Novsport

21-05-2018, 14:30

След като за дълго изчезна от футболния хоризонт, бившият играч на Литекс и ЦСКА и впоследствие треньор и директор на двата отбора Драголюб Симономвич проговори пред главния редактор на LIVESPORT.BG Крум Савов.

Освен нестандартните си коментари и анализи за спечелената купа от "червените" аматьори през 2016-а срещу Монтана, причината за калъфките през тази година и защо е далеч от "Българска армия" понастоящем, сърбинът направи и любопитно признание как си е пиел уискито с Цветан Василев и защо приятелството му с бившия собственик на КТБ се е разпаднало.

Здравей, г-н Симонович. От активна фигура в БГ футбола изчезна някъде... Защо и къде?

- След като участвах в създаването на онзи отбор на ЦСКА от 2016-а, който с Христо Янев спечели първото място във "В" група, а после взе и историческатя купа на България с аматьорски състав само с българи, се разделихме със собственика Гриша Ганчев и ръководството и сега наблюдавам процесите само отстрани.

Какви са причините - футболни, спортни, финансови или лични?

- Нямаме вече взаимоотношения със собствениците - на само с Гриша Ганчев, но и  с Юлиян Инджов и Христо Стоичков. Върхът си  остава всичко, което през тази прекрасна 2016-а спасихме и отстояхме, за да го има ЦСКА.

А сега под някаква форма не съдействаш ли за селекцията? Било за играчи от Сърбия или за треньора на Цървена звезда - Владан Милоевич? Или Христо Янев трябва да остане на поста според теб?

- Аз още преди две години му казах на Ицо Янев, че няма нищо сигурно и дори след 40 победи и само два слаби мача може да си тръгне. Иначе що се отнася до Милоевич няма начин да дойде заради фурора, който прави с Цървена звезда и заради парите, които получава в Белград.

Какво смяташ, че не стигна на "червените" този сезон и се получи така, че от полуфиналист за Купата и основен претендент за титлата - ЦСКА остана с калъфките? "Шлифовалките" на Домусчиев и чувалите с пари на Караманджуков ли са основната причина, както каза Гриша Ганчев?

- Това с Караманджуков, че го има - има го, но само по себе си не стига, ако нямаш силен отбор. А трябва да признаем, че Лудогорец притежава много голяма класа.

Основната ти връзка по оста София-Белград е и твоят приятел Люпко Петрович. Има ли вариант той да акостира на "Армията"?

- Най-великият треньор на Балканите за всички времена няма вариант да приеме предложение за ЦСКА, въпреки че е лично моя заслугата за неколкократния му престой в Ловеч и въобще за кариерата му в България. Сега обаче чичо Люпко бори лъвове из Африка и въобще не предвижда маршрута от Сърбия до София.

Като каза Сърбия - във вашата столица в момента се намира най-известният български подсъдим - ВИП изгнаникът Цветан Василев. Имаш ли впечатления и информация какво се случва с него, още повече, че се занимаваше с футбол, управлявайки пловдивския Ботев?

- Банкерът Василев беше много добър мой приятел, бая черно "Джони" сме изпили заедно.

А защо говориш в минало време за това интересно познанство?

- Този човек предаде много хора и много приятели.

Имаш предвид в личен план или относно грабежа на века с КТБ?

- Той покрай банка КТБ предаде цялата държава и тук някакви си лични отношения вече дори нямат значение.

 Какво имаш предвид под цялата държава? Кого точно?

- Като казвам цялата държава, имам предвид от най-високо ниво до последния човек, който е потърпевш от тази голяма измама. Колко страници е разследването и обвинителния акт на спецпрокуратурата и шефа й Гешев?

Доколкото знам около 15 хиляди...

- Е, аз ако си отворя устата, мога да ги удвоя.

Какво имаш предвид да ги удвоиш?

- Толкова знам, че ако започна да говоря, ще напълня 30 хиляди страници...

Това интервю вече не е е за по телефон. Заповядай в студиото на LIVESPORT и LIVENEWS, за да видим какво знаеш и какво можеш и искаш да кажеш, без ограничение във времето и пространството.

- Добре, ще се подготвя и ще се разберем кога ще пристигна в София, за да продължим разговора в студиото на вашия сайт.

Източник: Novsport

Последни новини