Евро Славия продължава своя поход! Идва ред на Хайдук!

Евро Славия продължава своя поход! Идва ред на Хайдук!

Novsport

19-07-2018, 20:55

Славия се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа, след като отстрани финландския Илвес Тампере с общ резултат 3:1 . „Белите” спечелиха гостуването си с 1:0, а в днешния двубой, игран на ст. „Васил Левски”, футболистите на Златомир Загорчич постигнаха нова победа, този път  с 2:1. Галин Иванов се превърна в герой за българския тим, разписвайки се в 36-ата и 56-ата минути. Голът на честта за финландците вкара Нубиси в 55-ата минута. Следващият съперник на българския тим ще бъде хърватския Хайдук (Сплит)

Първите минути не донесоха нищо интересно за близо хилядата фена на ст. „Васил Левски” в София. Около 20 човека бяха дошли да подкрепят гостуващия тим от Финландия, докато останалите запалянковци викаха за домакините.

Първото по-сериозно положение създадоха „белите” в 33-ата минута, когато Момчил Цветанов направи добро центриране в наказателното поле, но Йомов се размина с топката.

Футболистите на Златомир Загорчич  бяха по-активни в атака и в 36-ата минута домакините поведоха след точен удар по земя на Галин Иванов.

Двата тима вдигнаха оборотите след почивката и резултатите не закъсняха. В 55-ата минута Нубиси стреля по диагонала и прати топката в долния десен ъгъл за 1:1.

„Белите” отвърнаха светкавично и веднага възстановиха преднината си в следващата минута. Галин Иванов направи добър пробив в половината на Илвес и с мощен удар прати в мрежата за 2:1.

Йомов можеше да реши всичко в 66-ата минута, но не засече точно центриране на Цветанов, а минута по-късно бе заменен и на негово място влезе Шоколаров.

Късметът покри домакините в 73-ата минута, когато Миетунен от няколко метра не успя да насочи във вратата.

Последваха пропуски и пред вратата на Илвес – първо Галин Иванов не успя да оформи своя хеттрик, а Милчо Ангелов пропусна, останал очи в очи със стража Хиландер.

До нови попадения не се стигна и „белите” спечелиха и втория си мач, с което се класират за следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:1.

Източник: Novsport

Последни новини