Експрес "Локо Пд" мина и през Черно море, изпревари Левски

Експрес

Novsport

29-10-2019, 17:54

Локомотив Пловдив продължава победния си ход и има вече 8 поредни успеха във всички турнири. „Смърфовете“ победиха днес с минималното 1:0 гостуващия Черно море в 14-ия кръг на efbet Лига. Единствения гол в мача отбеляза капитанът на пловдивчани Димитър Илиев. Така Локомотив измести Левски от второт място и вече има 32 точки, на 1 от лидера Лудогорец, който днес гостува от 18:30 на Царско село. Черно море остава на 5-ата позиция с 21 точки.

Двубоят бе и исторически за родния футбол  – Георги Илиев стана рекордьор по мачове в българското първенство. Халфът започна като титуляр за Локомотив Пловдив срещу бившия си отбор Черно море и това стана негов мач номер 455 в елита. Опитният полузащитник бе поздравен преди мача от Марин Бакалов, който държеше този рекорд преди постижението на Илиев.

Първото сериозно положение бе за сметката на домакините, които бяха близо до откриващо попадение в 8-ата минута. Малембана изпълни много добре фаул, търсейки десния ъгъл на вратата, Митрович обаче успя с плонж да избие в корнер.

В 14-ата минута Умарбаев направи добър пас наляво за Димитър Илиев, капитанът на Локомотив се освободи технично от Даниел Димов, след което преодоля и Виктор Попов, завършвайки атаката с неспасяем удар в далечния ляв ъгъл, топката се отклони в страничната греда и влетя в мрежата за 1:0.

„Моряците“ имаха добра възможност да изравнят в 24-ата. Панайотов открадна от Умарбаев в централната зона и комбинира на двойно с Иса, след което центрира за Родриго, който обаче остана под топката и не успя да нанесе удар към опразнената в този момент врата.

Локомотив започна силно втората част, а в 48-ата Умарбаев засече пропусната от Димитър Илиев топка, но прати встрани от вратата.

В 53-ата Дани Кики задържа добре в наказателното поле, комбинира с Иса, но деветката на гостите стреля над вратата.

Милош Петрович получи втори жълт картон в 62-ата минута, оставяйки „смърфовете“ в намален състав.

В оставащите минути Черно море се настани трайно в половината на домакините, докато „железничарите“ опитваха с контраатаки да отвърнат на своя съперник.

В 79-ата Илиан Илиев засече с глава центриране на Ндонгала, но прати покрай вратата.

В 86-ата Ален Ожболт засече центриране от корнер, но не успя да изненада Митрович, който парира.

Пловдивчани успяха да удържат крехкия си аванс до последния съдийски сигнал и добавиха нови три точки към актива си.

Източник: Novsport

Последни новини