Ел Маестро: И при загуби от Берое и Локо Пд пак нямаше да ме уволнят

Ел Маестро: И при загуби от Берое и Локо Пд пак нямаше да ме уволнят

Novsport

23-11-2018, 21:45

Tемата за уволнението на Нестро Ел Маестро от ЦСКА никога не е била на дневен ред. Това призна самият той в специално интервю за bTV.

"Въпреки че ви изглежда логично Манчестър Юнайтед да уволни Жозе Моуриньо сега, или даже още по-добре преди 2 месеца, те няма да го направят.", каза треньорът.

С този паралел Нестор ел Маестро разкри, че няма притеснения относно предсрочно уволнение от ЦСКА - тема, за която се спекулираше в медиите след загубите от Лудогорец и Левски и равенствата с Ботев Пловдив и Берое. А факторите за това са два, обясни наставникът.

"Първо, не е безплатно да уволниш някого – струва пари. А колко струва винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес. Второ, до колко клубът вярва в треньора си. Вярата идва от резултатите. Очевидно, не съм спечелил Шампионската лига. Аз съм малък треньор като повечето треньори тук, но за разлика от много от опциите за ЦСКА, аз постигнах нещо и не го постигнах преди 20 години, а миналата година."

На въпрос колко важни са били мачовете с Берое и Локомотив Пловдив за оставането му на треньорския пост в ЦСКА, Ел Маестро заяви:

"Мисля, че дори и да бях изгубил и двата мача, пак щях да съм треньор на ЦСКА – със сигурност, но тези срещи бяха важни заради друго. Мотивът ми да съм тук не е да остана колкото се може по-дълго. Мотивацията ми е да печеля."

Какво още разкри Нестор Ел Маестро за смените на името си, за сръбските си корени и за връзката си с Люпко Петрович - гледайте цялото интервю с треньора на ЦСКА в предаването "120 минути" тази неделя.

Източник: Novsport

Последни новини