Енгибаров: Гъргоров ни липсва болезнено много

Енгибаров: Гъргоров ни липсва болезнено много

Novsport

22-07-2019, 23:13

Треньорът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров потвърди добрите си впечатление от своя отбор, въпреки че бистричани допуснаха загуба с 0:2 в последен мач от втория кръг в efbet Лига. Енгибаров говори надълго и нашироко за младите в отбора, а също така подчерта колко много липсва Емил Гъргоров на „бистришките тигри”.

„Още първото полувреме при 0:0 имахме 2-3 ситуации за гол, а линията на Ботев Враца не бе подредена, но ние нямахме последен пас. Поздравявам ги за успеха, ала радващото за нас е, че спазваме тактически нещата по терена.

„Фаулът беше на 30-40 метра, далеч от нашата врата, но защитата ни не се подреди и като всяка друга – допускат грешки. Фактът е, че Емил Гъргоров ни липсва, тъй като е голям футболист – душата и сърцето на нашия отбор. Жалко е, че предният мач бе изритан тенденциозно и човекът даже не получи и картон. Понякога се случва така, но като цяло Гъргоров липсва безумно много на нашия отбор.

„Позитивното е, че показахме характер и това, което, че младите момчета направиха добро впечатление. Запро Динев изигра втори мач, а той също е млад играч – това е положителното в нашия отбор.

„Естествено, че имам още желание да работим по селекцията. Тя е отворен процес за нашия отбор, но търсим най-вече опитни играчи. Само с млади не става. Трябва и опит, видяхте отборът на Ботев Враца. Очакваме нови футболисти във Витоша Бистрица.

„В никакъв случай не отиваме като обречени в следващия кръг. Разбира се, че Лудогорец е класи над нас, но Витоша ще покаже на какво е способен”, завърши Енгибаров.

Източник: Novsport

Последни новини