Енгибаров: Искам да завършим 2019-а с победа

Енгибаров: Искам да завършим 2019-а с победа

Novsport

15-12-2019, 11:50

За старши треньора на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров двубоят с Ботев Пловдив днес ще е с по-особен характер.

Той има два периода при канарчетата като футболист - 1993/94 (26 мача) и 2001/02 (20 двубоя, 2 гола). През 2015/16 пък бе помощник-треньор на жълто-черните при Николай Костов. През август Ботев, воден тогава от Желко Петрович, би трудно тигрите с 2:1 в Коматево. Хърватинът Марко Перван вкара и двата гола, а нападателят Илия Димитров, който сега е аут заради контузия, се разписа за Витоша. 

"В първия мач нямахме късмет. Впрочем малшансът ни преследва през целия есенен дял. Дано сега късметът най-после ни се усмихне. Да, имам добри спомени от Ботев. Все пак два пъти съм играл там, а веднъж бях и треньор. Но сме професионалисти и сега в мислите ми е само Витоша и как ще се представим.

Имаме своите проблеми. Ботев е в подем, така че ни чака труден мач, но ще дадем всичко от себе си, за да завършим годината подобаващо - с победа", сподели пред "Тема спорт" Енгибар Енгибаров.

Витоша не е печелил за първенство от 1 септември, когато удари с 3:2 у дома Царско село. В следващите 11 мача отборът записа 2 равенства и цели 9 загуби, като отпадна на четвъртфиналите за купата от втородивизионния Ботев Гълъбово.

Източник: Novsport

Последни новини