Етър вдигна летвата и няма право на грешка

Етър вдигна летвата и няма право на грешка

Novsport

17-02-2019, 08:24

С представянето си през есенния дял и в контролите Етър вдигна много високо летвата на очакванията.

Само преди година по същото време феновете на виолетовите си задаваха с трепет въпроса - ще остане ли в елита отборът. Сега надеждите са за място в Топ 6 в заключителната фаза на шампионата и полуфинал, а защо не и финал за Купата.

Всъщност мечтите са подплатени с резултати и съвсем не са голословни. Великотърновци стартират в оставащите шест кръга от пролетния дял от много добра позиция за атака на шестицата. Те навлизат в т.нар. английска седмица, която ще даде отговор на доста въпроси.

Не случайно главният мениджър на Етър Красимир Балъков обяви, че първите три срещи ще определят бъдещето на сезона. Първата е днес на "Ивайло" срещу Дунав Русе. Болярите нямат право на грешка, ако искат да продължат да гонят Черно море.

Положителен повей е и зимната селекция, която явно до голяма степен реши кадровите въпроси пред треньорския щаб, защото в проверките се видя, че ползваните единайсеторки са равностойни и е трудно да се определи кой състав е по-стабилен. Запазването на Пламен Гълъбов и Никола Колев, преотстъпени отново от ЦСКА, също беше печеливш ход, защото определено младоците израснаха под ръководството на Краси Балъков. А Бала вече направи от Етър отбор, с който да се съобразява всеки.

Старши треньорът на Дунав Людмил Киров пък вече предупреди виолетовите, че днес няма да им е никак лесно и ако си мислят, че драконите ще се бият сами, жестоко се лъжат. 

"Казах го неведнъж, ще го кажа за последен път - напролет Дунав ще има отбор, твърде различен като облик в сравнение с есента", каза Киров.

Така с куп нови имена сред 11-те русенци ще се опитат да спрат негативната си серия срещу съперника, от който загубиха през пролетта в баражите. Етър спечели последните 3 двубоя с Дунав, два от тях в Русе, като вкара цели 8 гола.

Източник: Novsport

Последни новини