Етър е на път да подпише с капитана на Верея

Етър е на път да подпише с капитана на Верея

Novsport

15-01-2019, 13:08

Етър е на път да привлече досегашния капитан на Верея Здравко Илиев. Опитният футболист тренира с тима и е договорил условията с ръководството, като в близките дни предстои да подпише договор.

Нови имена са нападателят Милчо Ангелов, който дойде от Славия и парафира договор за година и половина, както и преотстъпеният от ЦСКА ляв бек и халф Александър Георгиев. Столичният клуб преотстъпи до края на първенството още Никола Колев и Пламен Георгиев.

Шестото ново име е на Илия Джамов, който засега е на проби, но ще пътува с тима за лагера в Анталия. Румен Руменов, чийто договор изтичаше през лятото и бе искан от Ботев (Пд), е предпочел да остане на "Ивайло" и е преподписал нов договор с "виолетовите".

"Здравко Илиев трябва да запълни дясната зона, където след напускането на Пашов прехвърлихме Василев, който се справи прекрасно. Здравко вече тренира с нас. До два-три дни той ще бъде наш футболист, вече сме се договорили с него и предстои само подписването на договора. Милчо Ангелов е централен нападател, там търсехме такъв по-разчупен футболист. Бил е при мен в Литекс, познавам го добре, изключително качествен футболист. Ако се интегрира добре, ще прави конкуренция на Боджадж, а и двамата могат да играят и в средата на терена.

Сашо Георгиев също е играл при мен в Литекс, ляво крило и ляв бек. За фланга след напускането на Димо Атанасов ще се борят с Крум Георгиев. С времето за Милчо Ангелов може да реализираме и някой трансфер, което ще е важно за клуба. А ако и сега поискат някой наш футболист и това отговаря на интересите ни, можем да го продадем ", коментира Красимир Балъков. 

Той сподели, че отборът разполага с по двама играчи за всеки пост. „Преподписахме нов договор с Румен Руменов, който бе до лятото. Към него наистина имаше интерес от Ботев (Пд), но Румен реши да остане в Етър. Подновихме договорите за преотстъпване и на Н. Колев и Гълъбов. Разполагаме с 24 футболисти с договори, на всяка позиция имаме по двама играчи, което е много важно за втория полусезон. Есента за повече от 5 месеца изиграхме 20 мача, а напролет за три месеца ни предстоят толкова. Трябва да сме конкурентноспособни за този сгъстен цикъл. Ако Господ каже, да продължим напред и за Купата на България, ще ни се съберат още повече мачове.

На проби при нас е Илия Джамов – млад футболист, който ще пътува за лагера в Анталия и за него ще решаваме след завръщането. Всички са здрави, само Яни Пехливанов все още след операцията не е напълно готов, но работи индивидуално и до края на март ще е готов“, каза Балъков.

Той предпочете да не говори за борба за шестицата като цел на тима. "През есента искахме да съберем колкото може повече точки, направихме го, но все още на теория не сме останали в групата. Няма да променяме целите, докато не си осигурим стопроцентовото оставане. Едва след това ще седнем и ще преценим реалните възможности занапред. За купата на България целта ни е поне полуфинал, за което ще трябва да елиминираме у дома Локо (Пд), за да търсим евентуален финал", сподели Балъков

Източник: Novsport

Последни новини