Етър и Висла се разбраха за проверка днес

Етър и Висла се разбраха за проверка днес

Novsport

27-01-2019, 11:06

Етър и Висла (Краков) ще изиграят днес отложената от вчера контрола между двата тима. Торнадо и силна буря провалиха вчера провеждането на мача, както и на всички контроли на българските тимове в Анталия.

Ръководствата на двата отбора се разбраха днес мачът да се играе, като той ще се проведе на „Миракъл спортс център“ в Лара от 17:00 ч. местно време (16:00 ч. българско време). Прогнозите са отново за дъждовно време, но за значително стихване на вятъра.

Това ще бъде третата проверка за „виолетовите“ в Анталия и четвърта от началото на подготовката. Те победиха досега Спартак (Плевен) с 3:0 и Лех (Познан) с 3:1 и завършиха 1:1 с шампиона на Хърватия Динамо (Загреб).

Освен мача с Висла, до края на лагера великотърновският тим трябва да срещне на 30 януари и Кемницер (Германия), а последната проверка преди началото на първенството ще бъде срещу ЦСКА на 9 февруари. Както вече съобщихме, вместо планирания на 8.02. мач с Литекс, етърци ще гостуват на ЦСКА на стадион „Българска армия“ на 9 февруари от 15:00 ч.

„Предстои ни тежко начало на пролетния полусезон с домакинство на Дунав и веднага след това в междинния кръг гостуване на Берое. Този мач с ЦСКА ще бъде като продължение на проверките със силните съперници в Турция.

Пак казвам, искам качествени проверки, в които отборът ни да добие самочувствие и опит, който е безценен за млади футболисти като Кольо Станев, Сашо Георгиев, Лас Мане, Джамов… А той се добива с мачове срещу силни отбори. В последния мач срещу ЦСКА ще можем да видим какво сме постигнали в подготовката и да си сверим часовника.

В първенството като изключим мачовете с Лудогорец, играхме добре срещу Левски, ЦСКА, Берое, Черно море, но малко не ни достига да спечелим. Искам да наваксаме точно това, за да бъдем напълно равностойни срещу водещите отбори. Играчите и отборът като цяло израстват в здрави битки със силни съперници“, коментира главният мениджър Красимир Балъков.

Източник: Novsport

Последни новини