Етър излиза за задължителна победа срещу Витоша

Етър излиза за задължителна победа срещу Витоша

Novsport

23-09-2019, 08:13

 Етър може да направи сериозен скок в класирането на efbet Лига, ако победи Витоша (Бистрица) днес. Последният мач от 10-ия кръг на първенството е от 17:30 часа на стадион "Ивайло". Отборът на Росен Кирилов заема 12-о място в подреждането, но при успех ще се изкачи на 8-ата позиция. Витоша пристига във Велико Търново с амбицията да затвърди възходящото си представяне от последните седмици. "Тигрите" са на дъното с едва 3 точки, но при предишните си две визити затрудниха максимално Ботев (Пловдив) и Берое.

Големият проблем за Етър е отсъствието на Даниел Младенов. Нападателят е най-силният футболист на "болярите" от началото на сезона и е реализирал 8 от 10-гола на тима. Бившият футболист на Левски лекува травма, но се очаква да е на линия за тежкото гостуване на Арда (Кърджали) в следващия кръг. Флорент Боджадж и Иван Иванов също пропускат мача довечера, а дебют вероятно ще направи привлеченият под наем от Лудогорец Ерол Дост.

"Тази година се наложи да правим всичко в движение. Очаквам да бъдем преобразени през пролетта. Сега ще се напасваме и изграждаме. Чака ни здрав мач с Етър", заяви наставникът на Витоша Енгибар Енгибаров.

Отборът от Бистрица постигна най-голямата си победа в елита именно срещу "виолетовите" - 3:0 в плейофите на миналото първенство. "Тигрите" обаче още не са се разписвали при трите си визити във Велико Търново. 

efbet Лига - 10 кръг:

ЕТЪР - ВИТОША (БИСТРИЦА) 

Вероятни състави:

ЕТЪР (4-1-4-1): Х. Иванов; З. Илиев, Дюлгеров, И. Иванов, К. Стоянов; Станоев; Гади, Руменов, Дост, М. Ангелов; И. Димитров

Старши треньор: Р. Кирилов

ВИТОША (4-2-3-1): Х. Василев; Гьонов, Бонев, Зюмбюлев, Гочев; Амзин, Котев; Садула, Гъргоров, Кабов; И. Димитров

Старши треньор: Е. Енгибаров

СЪДИЯ: Владимир Вълков

СТАДИОН: "Ивайло"

НАЧАЛО: 17:30 часа

Източник: Novsport

Последни новини