Етър с трудна задача днес, търси първи успех в шампионата

Етър с трудна задача днес, търси първи успех в шампионата

Novsport

26-08-2019, 08:25

Етър гостува на Ботев Враца днес от 20:30 часа в регионално дерби. Болярите не могат да разчитат единствено на контузения халф Никола Колев.

В групата обаче попадна привлеченият наскоро нападател Ивайло Димитров. Той беше взет под наем от Арда до края на сезона. Косъма за първи път ще е на пейката в шампионатен двубой.

Таранът така и не получи място сред 18-те, докато беше при кърджалийци. В щаба на Етър са останали доволни от физическото състояние на Димитров. През миналата есен той беше водещият реализатор на арменското първенство с екипа на Арарат-Армения (17/10). Впоследствие беше продаден на казахстанския Жетису, но там не успя да се наложи (6/0) и се върна в България.

Етър още търси първи успех след 5 равенства и загуба от Славия. В последния кръг болярите надиграха Царско село, но не реализираха положенията си и направиха 1:1 на "Ивайло".

Всички здравословни проблеми в състава на Ботев Враца пък са в миналото. На разположение на Сашо Ангелов е целият наличен кадър, включително левият бек Ангел Лясков и вътрешният халф Симеон Мечев. Двамата доскоро се възстановяваха от контузии. Те ще попаднат в групата, но едва ли ще стартират.

Сред 18-те е включен и сръбският централен защитник Ратко Мандич. 26-годишният бранител тренира около две седмици с тима, а във вторник парафира и договор с клуба. Мандич ще остане резерва. За последно той е играл във втора дивизия на Малта за Сайрънс. Сърбинът е станал първенец и е спечелил историческа първа промоция в елита. Мандич обаче премина във Враца.

Валери Божинов пък все още няма договор с Ботев. Сашо Ангелов анонсира след миналия мач (2:2 със Славия), че нападателят ще е на разположение за Етър, но това не се случи.

"Мачът с Етър е от по-особено значение за нашия отбор. Искаме само и единствено победата", коментира изпълнителният директор на клуба Денислав Георгиев.

Последният сблъсък във Враца беше на 25 април - 1:1. Откакто двата тима се събраха в елита през лятото на 2018 г., са играни 4 срещи, в които балансът е по една победа и две равенства.

Източник: Novsport

Последни новини