Етър се мъчи 88 минути, но надви Верея

Етър се мъчи 88 минути, но надви Верея

Novsport

27-07-2018, 20:30

Етър се измъчи, но победи Верея с 1:0 на ст. "Ивайло" в мач от втория кръг на Първа лига. Гостите удържаха до 88-ата минута, когато резервата Ерик Почански хвърли в еуфория Красимир Балъков и феновете на тима.

За "виолетовите" това бяха първи три точки този сезон, след като на старта загубиха гостуването си на Лудогорец. Старозагорци пък в осми пореден мач не могат да се разпишат.

Срещата на "Ивайло" беше прекъсната в 3-ата минута, за да бъде почетен Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 53 години. На централната трибуна беше разпънат огромен трансперант с лика на Туньо, а феновете на родния му клуб станаха на крака и в продължение на минута не спраха да ръкопляскат.

На терена Етър очаквано притисна съперника си и още в 6-ата минута можеше да открие резултата. Топката беше центрирана към Иван Скерлев, който беше оставен непокрит в наказателното поле. Той отправи удар с глава, но над вратата на Верея.

Малко след това Иван Вълчанов си пробва късмета със силен шут от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите улови без проблем.

В 21-ата минута Варела засече центриране от фаул, но ударът му беше неточен. 

Футболистите на Верея се бранеха добре, а след малко повече от половин час игра дори можеха да поведат. Капитанът Здавко Илиев центрира на далечната греда. Бившият футболист на Левски стреля с глава, но встрани от вратата.

Второто полувреме започна с опасен удар на Майкъл Тевия. Вратарят на Етър обаче улови. Това беше и първата ситуация, в която Христо Иванов трябваше да се намесва.

В 64-ата минута Георги Сърмов отправи удар, който стражът на гостите спаси. Секунди по-късно Сърмов подаде към Крум Стоянов, който излезе сам срещу Георги Георгиев, който се отличи с решаваща намеса и не позволи на "виолетовите" да поведат в резултата. 

Четвърт час преди края Венци Василев засече центриране отляво, но изстрелът му излезе в аут. В 80-ата минута Велко Батрович получи извеждащ пас в наказателното поле, но стреля над вратата. Шест след това и Ерик Почански не учели вратата. Той обаче се реваншира в 88-ата, когато отклони с глава центриране на Крум Стоянов и топката се озова в мрежата на Верея.

Източник: Novsport

Последни новини