Етър срази Дунав (СНИМКИ)

Етър срази Дунав (СНИМКИ)

Novsport

17-05-2018, 22:07

Етър (Велико Търново) победи гостуващия Дунав (Русе) с 2:0 в първа среща от плейофа за 11-ата позиция в крайното класиране на Първа лига и директно оставане в елита.

Даниел Младенов (54) и Георги Пашов (75) се разписаха за „болярите”, които направиха решителна крачка към запазването на елитния си статут. Загубилият този сблъсък след два мача ще срещне в бараж третия от Втора лига за оставане/влизане в Първа лига. И двата тима завършиха в намалени състави, след като през второто полувреме бяха изгонени Мартин Ковачев и Бирсент Карагерен от гостите, както и Пламен Гълъбов от домакините.

Играчите на Красимир Балъков бяха по-активни под проливния дъжд на стадион „Ивайло” през първата част и дори зарадваха феновете си с попадение, което обаче не бе зачетено заради съмнителна засада. След неточни удари на Румен Руменов, Аласана Мане и Георги Сърмов се стигна до 40-ата минута, когато след центриране от корнер Бадара засече топката с глава, а Ерик Почански я продължи с гръб във вратата и домакините се зарадваха за гол. Минута по-късно обаче той не бе признат заради засада, каквато на телевизионните повторения не се видя.

Красимир Балъков беше бесен заради отмененото поради несъществуваща засада попадение на Ерик Почански. На излизане от терена легендата на родния футбол първо искаше обяснение от главния рефер Владимир Вълков и неговия асистент Дениз Соколов, а след това гневен запрати в земята бутилка с вода точно пред очите на съдийте.

След почивката в 50-ата минута Мартин Ковачев фаулира грубо Румен Руменов и остави Дунав в намален състав, след като получи втори жълт и червен картон. Четири минути след това домакините се възползваха от числения си превес. Димо Атанасов напредна и центрира, а Бадара не успя да отиграе кълбото и то достигна до влезлия като резерва след почивката Даниел Младенов, който с премерен удар вкара за 1:0.

В 68-ата минута и "болярите" останаха с десет футболисти на терена, след като Пламен Гълъбов бе изгонен с втори жълт и червен картон за нарушение срещу Васил Шопов. Въпреки това домакините продължиха да пресират и да търсят втори гол, постигайки го в 75-ата минута, когато Георги Пашов бе изведен зад отбраната на гостите и преодоля вратаря. В 84-ата минута Бирсент Карагерен влезе с бутоните в слабините на Никола Колев и получи директен червен картон, оставяйки „драконите” с девет играчи на терена. До края на мача домакините потърсиха и трети гол, но в добавеното време Христо Попадийн се оказа последна преграда пред голлинията след удар от малък ъгъл на Румен Руменов.

Реваншът в Русе е на 21 май (понеделник) от 20:30 часа.

Източник: Novsport

Последни новини