Етър ще изпраща Бала подобаващо в Пловдив

Етър ще изпраща Бала подобаващо в Пловдив

Novsport

07-05-2019, 08:38

Етър безспорно бе отборът от втората осмица, играещ най-привлекателен футбол. Тимът на Красимир Балъков се разви много за година. Преди 12 месеца болярите трепереха за кожите си в елита. Днес мечтаят за квота за Лига Европа.

Тази вечер от 19:30 часа болярите започват последния си поход към тази мечта. Те гостуват на Локомотив Пловдив, а три дни по-късно е реваншът. Съперникът е тим, срещу който виолетовите не допуснаха гол този сезон в първенството - 0:0 на "Лаута" и 2:0 на "Ивайло". Но точно това е противникът, от който си изпатиха в турнира за купата - 1:1, и отпадане с дузпи във Велико Търново на четвъртфиналите. Сега пак им предстоят елиминационни двубои с черно-белите, но този път те ще са два.

Виолетовите са жадни за реванш. Освен това играчите ще имат и допълнителен повод за продължаване напред към баража за Лига Европа. Те ще искат да изпратят предводителя си Красимир Балъков като победител. След отличната работа начело на родния Етър специалистът ще поеме селекционерския пост на националния отбор. Очаква се до дни той да бъде обявен за човека, който ще наследи подалия оставка Петър Хубчев.

Следващите евроквалификации на трикольорите са на 7 юни срещу Чехия (гостуваме) и на 10 юни срещу Косово на "Васил Левски". Баражът за Лига Европа срещу третия в класирането е на 28 май. А лагерът на националите започва на 2 юни. Дотогава обаче има време - днес и на 10 май всички сили на Балъков и момчетата му ще са насочени към сблъсъците с Локо.

Пловдивчани приемат днес Етър в битка по пътя към седмото място в класирането, което дава право на бараж за Лига Европа. До подобна виза за континенталната сцена стъпките са цели пет, но железничарите имат доста по-пряк път - през Купата на България. В битката за трофея черно-белите ще срещнат Ботев Пд на 15 май. Дотогава обаче има да се изиграят двата сблъсъка с великотърновци. В тях възпитаниците на Бруно Акрапович нямат право на раздвояване. Защото както държат два билета с европейска дестинация, така след малко повече от седмица може да се окаже, че нито един от тях не е валиден.

В състава на Бруно Акрапович ще липсва наказаният Момчил Цветанов, който има да изтърпи още един мач санкция. Очаква се вместо него на фланга да действа Ожболт. На вратата вероятно ще се завърне Луков, а в отбрана местата си ще заемат Везалов и Томашевич. Локо се представи слабо в двубоите от Група Б на втората осмица. Но е време да стегне коланите. Защото му предстоят десетина дни, в които този отбор може да запише името си със славни букви в историята. На ход са Бруно Акрапович и момчетата му.

Очаква се на върха на атаката на Етър да се завърне Флорент Боджадж. Той ще бъде подпомаган в предни позиции от Даниел Младенов и Велко Батрович. Играта на болярите ще трябва да организира Георги Сърмов. Опитният халф също играе последните си мачове с виолетовата фланелка - вече има сключен договор с германския Кемницер, който влиза в сила от следващия месец.

Ясно е, че Етър няма да изневери на стила си и ще опита да вкара на "Лаута", за да си направи по-лесен реванша в петък. Те обаче ще бъдат нащрек, защото домакините са майстори при "убиването на темпото" и реализирането от статични положения.

Източник: Novsport

Последни новини