Етър ще разчита на шанса срещу Септември

Етър ще разчита на шанса срещу Септември

Novsport

01-09-2018, 08:11

Като стратегически мач определи днешното гостуване на Септември София главният мениджър на Етър Красимир Балъков.

"Двубоят е стратегически за двата отбора, единият ще отиде нагоре в класирането, другият - надолу. Познаваме се добре със съперника, мачът ще се реши от моментното състояние. Търсим най-доброто като кадрови възможности.

Ще бъде битка, въпрос на влагане от футболистите, разбира се - и на шанс. Ние гоним максимума в този двубой", коментира Красимир Балъков.

Двубоят пропуска крайният защитник Крум Стоянов, който бе наказан за натрупани пет жълти картона.

В последния момент Бала ще реши дали Аласана Мане да попадне в групата, след като вече се сдоби с права и отново ще играе за болярите.

В Септември София пък са амбицирани да победят Етър и да спрат пропадането.

Столичани влязоха в серия от три поредни загуби - от Дунав, Левски и Ботев Враца. Нещо повече, воденият от Николай Митов отбор не е побеждавал в София от 2 април, когато надигра с 1:0 именно Етър. Победният гол вкара Борис Галчев.

В последните 2 години двата съперника изиграха общо 7 мача на ниво Първа, Втора лига и Купа на България, така че се познават отлично. В тях болярите спечелиха четири пъти, 2 срещи завършиха наравно, а Септември би само веднъж - на 2 април тази година.

Митов няма да може да разчита на наказания защитник Иван Стоянов.

"Има още много мачове. Аз не съм притеснен, защото вярвам във футболистите и зная какво могат да направят", коментира наставникът на столичани.

Източник: Novsport