Еуфорията продължава! Ботев (НП) се завърна на върха след разгром

Еуфорията продължава! Ботев (НП) се завърна на върха след разгром

Novsport

11-11-2018, 10:18

Ботев (Нови пазар) продължава фантастичното си представяне в Североизточната Трета лига! Под ръководството на един от най-перспективните ни треньори Радостин Димов, отборът разгроми с 5:2 Бенковски (Бяла) пред бурните овации на около 500 верни фенове. Запалянковците предпочетоха да подкрепят своите любимци, вместо да гледат свирепото дерби от първа лига Черно море - Левски (1:0).

Живко Герчев откри резултата в 15-та минута, когато изпълни брилянтно пряк свободен удар от около 25 метра. До края на първото полувреме Ботев имаше пълно превъзходство и след серия от вихрени атаки докара резултата до 4:0. Точен на два пъти бе Димитър Димитров (24-та и 39-та минута), а един гол добави Симеон Симеонов (37).

След почивката темпото видимо спадна, а гостите от Бенковски (Бяла) намалиха в 58-та минута на 4:1 с гол от дузпа на Илия Ковачганев. Реферът Джунейт Мюмюн от Силистра първоначално отсъди пряк свободен удар, но след консултация с асистента си посочи бялата точка.12 минути по-късно Стамен Владимиров успя да вкара втори гол за Бенковски, но това не се оказа достатъчно за обрат. В 82-та минута Симеон Симеонов отново бе точен и оформи крайното 5:2 в полза на Ботев (Нови Пазар).

Отборът на Радостин Димов се върна на върха в класирането с актив от 26 точки. Вторият Суворово е с 25, но днес играе като гост с Локомотив (Рс). Трети с 23 точки е Светкавица (Търговище).

Източник: Novsport

Последни новини