Желко Петрович: Избрах Ботев със сърцето си

Желко Петрович: Избрах Ботев със сърцето си

Novsport

12-06-2019, 14:08

 Новият старши треньор на „Ботев“ Пловдив Желко Петрович даде своята първа пресконференция като наставник на „жълто-черните“ на клубната база в Коматево.

Петрович беше представен пред обществеността от изпълнителния директор на клуба Иван Йотков, който му пожела здраве и успехи начело на „канарчетата“.  

Черногорският специалист сподели, че не е дошъл в „Ботев“ заради пари, а защото е послушал сърцето си.  Петрович заяви, че е наясно, че „Ботев“ е клуб с голяма история и трябва да е сред първите отбори в класирането, но му е харесало, че няма грандиозни цели и изисквания, които да се търсят веднага.

„За мен е важно играта да бъде нападателна, атмосферата да е положителна и хората да искат да идват да гледат нашия отбор. Играта трябва да бъде хубава и аз съм сигурен, че резултатите ще дойдат. Без значение дали през първата или втората година, резултатите ще дойдат“, заяви специалистът.

Петрович добави, че изпитва голямо уважение към предишния треньор на клуба Николай Киров, постигнал значими успехи през последните три години, като се надява и той да постигне такива през следващите две години.

„Ще запазим целия отбор и ще надградим с няколко играчи. За мен най-важен е колективът, но най-добрият играч винаги се откроява, както е в случая с Тодор Неделев.“

„Ще ни трябва малко време, за да свикнат с мен и начина ми на работа новият щаб, футболистите и лекарите, но ще се справим.“

„Познавам страшно много  български футболисти. Когато бях в „Севиля“, съм се изправял в дербито с „Бетис“ срещу великия Трифон Иванов, както и срещу Стоичков, когато играеше в „Барселона“. Хората са забравили колко велик беше българският футбол и какви страхотни играчи имахте“.

„В практиката си като треньор съм се опитвал да попия от великите специалисти, с които съм работил, тези неща, които са добри за мен и моя характер. Като манталитет и разбиране за футбола най-много приличам на Дик Адвокаат“, завърши своето представяне новият старши треньор на „Ботев“ Желко Петрович.

Източник: Novsport

Последни новини