Жеферсон: Целта ни са славни евровечери

Жеферсон: Целта ни са славни евровечери

Novsport

25-05-2019, 12:35

Левият бек на ЦСКА Жеферсон даде голямо интервю пред бразилската медия О Tempo, в което говори за престоя си в България, първенството, целите пред клуба и срещата си с Христо Стоичков.

ЗАЩО ИЗБРА ЦСКА

Бях във ваканция, след като сезонът ми с Витория Байя беше приключил. Тогава мениджърът ми започна да говори за възможността да премина в България. Запознаха ме с проекта и в крайна сметка приех. ЦСКА е огромен клуб, с най-големите успехи в страната, и не се поколебах да кажа "Да". Когато пристигнах, имаше двама бразилци - Енрике и Каранга. Вече се познавах с Енрике от школата на Интернасионал. Веднага след като продадоха Каранга в Китай пък дойдоха други двама сънародници - Мауридес и Евандро. Сега останахме аз, Енрике и Евандро. Клубът има преводач, който ми помага много. Когато имам нужда да купя нещо, да ползвам банката или да реша някой дребен проблем, той винаги е на линия.

ВПЕЧАТЛЕНИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ

Проектът, който ми показаха, се изпълни напълно. Не само като пари, но и като настаняване. Не мога да се оплача от нищо. А и държавата е приятна за живеене. Страната е тиха и е евтино. Тук живея със своя брат и братовчед. Те дойдоха, за да не съм сам, а в Бразилия остана детето ми. Реших да премина в ЦСКА не само защото проектът е добър, но и защото това е подходяща витрина за мен. Моята амбиция е да печеля трофеи и да пишем история след дългите години без титла. В ЦСКА има и няколко играчи от националния отбор. България винаги ще бъде в сърцето ми и се надявам страната отново да участва на Световно първенство. Хората тук ме приеха много добре и цял живот ще съм им благодарен.

УСЛОВИЯТА В КЛУБА

Получавам добра заплата, но разликата с Бразилия не е особено голяма. Плаща се точно на датата, покриват се всички изисквания, което не е нещо, което ме изумява. Никога не съм бил човек, когото можеш да впечатлиш с пари. Разбира се, те са необходими, за да живееш, а и имам семейство, което трябва да издържам. Но аз не се интересувам толкова от парите, колкото от това каква следа ще оставиш.

БЪДЕЩЕТО

През този сезон успяхме да влезем в битка за титлата до последно. Нашият състав е млад, даже мисля, че по средна възраст сме сред най-младите отбори в първенството. Имаме всичко необходимо, за да продължим успешно своето развитие като клуб. А голямата ни цел е да върнем славните евровечери на ЦСКА. Отборът е играл със сериозен успех на международната сцена. Миналата година участвахме в Лига Европа, а сега сме амбицирани да се представим още по-силно.

ЗА СТОИЧКОВ

Когато Стоичков се прибере в България, животът буквално спира. Хората тук го обожават. Той е считан за най-добрия футболист в историята. Имах удоволствието да го срещна, успяхме да поговорим. Стоичков ми обясни колко велик е ЦСКА и колко много позитиви може да извлечем, ако спечелим титлата. Стоичков също така ми каза, че съм важна част от реконструкцията на отбора.

Източник: Novsport

Последни новини