Жребият в Нион: "Кошмарен", "Труден" и "Приемлив"

Жребият в Нион:

Novsport

18-06-2019, 17:48

И така жребият за Европа е хвърлен! Лудогорец, Левски и ЦСКА научиха първите си съперници и вече може да започнат подготовка за битките, които предстоят още в началато на юли. Безспорно, нашите отбори едва ли са очаровани от знака на съдбата, който дойде от Нион. И трите ни тима можеше да имат далеч по-слаби съперници за старта на еврокампанията. А ако трябва да обобщим оценката за случилото се в централата на УЕФА с една дума за всеки от участниците ни то тя е "кошмарен", "труден" и "приемлив" съответно за Лудогорец, Левски и ЦСКА.

ФЕРЕНЦВАРОШ - ЛУДОГОРЕЦ

Шампионите от Разград имаха малшанса да се натресат на изключително мощния и опасен унгарски шампион. Никога досега "орлите" не са имали подобен съперник на старта, там обикновено играеха срещу сборни туристически отбори от сорта на Крусейдърс (Северна Ирландия). Сега "бирата е друга". Ференцварош е историческият властелин на унгарския футбол, а сега преживява истински ренесанс след лутането във втора дивизия заради банкрут. Отборът със сигурност има близък до този на Лудогорец бюджет, а феновете му са повече от страховити. Поне на хартия играчите на родния шампион са около 2,5 пъти по-скъпи, но това не означава нищо. И все пак не бива в лицето на унгарския шампион да ни се привижда Барса или Манчестър Сити. Воденият от украинската легенда Сергей Ребров отбор със сигурност не превишава като класа Лудогорец и отстраняването му далеч не е непостижима цел. Въпросът е до колко българският тим ще подобри за броени дни играта си след кошмарното представяне през пролетта. И дали това ще бъде достатъчно за преодоляването на това високо препятствие. Защото едва ли в Разград са забравили какво се случи миналото лято.....Срещу един друг представител на Унгария.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 45:55

ЛЕВСКИ - РУЖОМБЕРОК

Отборът на Левски в момента е една енигма и това ни кара да бъдем предпазливи в оценките. "Сините" започнаха без нови попълнения, но индикациите от последните дни са, че на Герена ни очаква истинска вълна от трансфери и то на качествени футболисти. Въпросът е дали времето ще стигне на Петър Хубчев и щаба му да оформят някакъв облик до 4 юли, когато започват квалификациите в турнира Лига Европа. Поне на хартия Левски разполага с три пъти по-скъпи футболисти (по данни на Transfermarkt), а и Ружомберок далеч не е гранд в Словакия. "Сините" имат и лоши, и добри спомени срещу отбори от тази страна, но всичко това е в миналото и за статистиката. Неприятно е, че Левски ще домакинства на зловещо празните трибуни на Герена, но за сметка на това в реванша вероятно ще има превъзходство като публика. Въпреки сложния период на промени в клуба и голямото текучество на играчи, струва ни се, че трябва да гласуваме доверие на Левски.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 70:30

ЦСКА - ОФК ТИТОГРАД

Номинално това е най-слабият съперник на българските отбори в този етап на Лига Европа. Но от друга страна, това бе най-лошият вариант за ЦСКА. Останалите отборчета в урната бяха по-скоро екзотика и възможност за приятна екскурзия на "армейските" фенове. И въпреки това не бива да има никакво съмнение кой ще продължи напред. Първенството на Черна гора е на светлинни години от иначе оплюваната от всякакви "разбирачи" Първа лига, а бюджетите и цените на играчите на ЦСКА и ОФК Титоград изобщо нямат пресечна точка. И двата мача ще се играят пред почти 100 процента български фенове, защото средната посещаемост на ОФК Титоград в първенството на Черна гора е......150 души. Никакво съмнение за изхода на сблъсъка, пълен напред за "армейците".

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 95:5

Източник: Novsport

Последни новини