"Зелено-бял" триумф в Битката за Стара Загора

Novsport

03-08-2018, 22:33

Берое победи Верея в старозагорското дерби от II кръг на Първа лига. На стадион "Трейс Арена" възпитаниците на Александър Томаш бяха по-добрият през целия мач и заслужено се поздравиха с успех с 2:0.

В 7-ата минута Иван Минчев центрира остро от от фаул, никой не успя да играе с топката и тя се насочи към вратата, но Георгиев успя да избие.

В 20-ата минута Берое поведе. Борислав Цонев центрира чудесно отдясно, а Мартин Райнов майсторски засече с глава за 0:1.

Само 120 секунди по-късно "зелено-белите" можеха да удвоят аванса си. Мартин Райнов засече с глава центриране от корнер, но топката срещна лявата греда. При добавката пък Мартин Камбуров стреля високо над вратата.

В 38-ата минута Верея имаше добра възможност за нещо по-опасно. Антон Огнянов нанесе хубав удар директно от фаул, но малко над напречната греда.

В 41-ата минута Берое за втори път бе споходен от малшанс. Ерол Алкан засече с глава центриране от корнер, но топката се отклони в напречната греда и излезе в аут.

В началото на втората част Антон Огнянов стреля опасно, но Перниш отрази. Малко по-късно символичните домакините поискаха дузпа за изгра с ръка на Илиев, но главният арбитър не отсъди най-тежкото наказание. Берое отговори с далечен удар на Мартин Камбуров, минал встрани от вратата.

В 59-ата минута Вандерсон се озова на чиста позиция и стреля мощно, но Георгиев успя да боксира в корнер.

В 65-ата минута беройци материализираха превъзходството си с второ попадение. Мартин Камбуров изпълни по брилянтен начин фаул, пращайки топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 0:2.

В 83-ата минута Александър Василев стреля в близкия ъгъл, но вратарят плонжира и изби в ъглов.

Източник: Novsport

Последни новини