Зума отговори на „черно-белите“ фенове

Зума отговори на „черно-белите“ фенове

Novsport

12-10-2018, 16:57

Почетният президент и легенда на Локомотив Пловдив Христо Бонев коментира ситуацията около изявлението, публикувано вчера във фейсбук страницата Фенове на Локомотив Пловдив, така:

“Много е неприятно, когато излизат статии, в които по един или друг начин се критикува Локомотив Пловдив. Най-болезнено се приемат публичните критики от децата. Имаме от 7 до 19 годишни момчета в нашите отбори, които четейки всичко, което се пише, се огорчават, става им мъчно и започва разколебаването.

И понеже в обръщението си феновете отправят критики към директора на школата Димитър Палазов, искам да подчертая, че следя дейността му от деня, в който той е дошъл в Локомотив. До този момент - и като треньор, и като директор на школата, той съумя да направи много промени - ежедневно виждам изключително научната му и професионална работа с всички треньори и футболисти. Дисциплина, ред, следене отблизо на работата на всеки един от треньорите - това са неща, които са отсъствали в школата. Затова смятам, че нашите фенове трябва да се отнасят с повече доверие и най-вече с уважение към това, което прави директорът на ДЮШ Димитър Палазов.

Мисля, че работата в детско-юношеските школи във всеки един клуб в България в момента е изключително трудна и ако изключим ПФК Славия, който успява да изгради футболистите от тяхната детско-юношеска школа и да ги вкара в представителния си отбор, няма други клубове, които да кажат:„Ето, повечето ни футболисти са от нашите детско-юношески формации“.

Всички искаме нашите юноши да влязат в първия отбор и да им се радваме, защото те са наши деца, но не е толкова лесно. Една от причините, които затрудняват ефективната работа с децата и юношите, е липсата на база. Собственикът на Локомотив Пловдив г-н Крушарски от първия ден, в който е стъпил тук, се опитва да изгради стадиона и тренировъчната база и той държи особено много на това, за да има места за децата да тренират. Аз мисля, че Общината в лицето на кмет и заместник-кметове е нужно по-най-бързия начин да дадат възможност на г-н Крушарски да построи това, което ни е най-необходимо в този момент.

Ние всички сме едно голямо семейство - фенове, ръководители, треньори, футболисти. Искрено се надявам да направим така, че накрая родителите и тези, които обичаме Локомотив, да видим повече деца в представителния ни тим.“

Източник: Novsport

Последни новини