Иван Вутов: Двубоят Етър - Берое е непредвидим

Иван Вутов: Двубоят Етър - Берое е непредвидим

Novsport

21-09-2018, 08:34

Специалистът, който най-добре познава днешните съперници – Етър и Берое, е Иван Вутов. Той е играл за Берое като футболист и многократно е водил старозагорци като треньор.

През миналия сезон бе наставникът с лиценз за болярите при липсата на такъв за Станислав Генчев, който сега е асистент на старшията на търновци Красимир Балъков. Иван Вутов очаква оспорван и непредвидим двубой на "Ивайло".

"С прогноза за крайния изход не бих се ангажирал. Знам само, че ще се получи оспорван и непредвидим двубой. На пръв поглед старозагорци са фаворит, но ако си мислят, че лесно ще стигнат до трите точки, се заблуждават.

Настоящата формация на виолетовите е много по-силна от тази преди близо година, когато аз бях във Велико Търново. Тогава градяхме отбора, а сега футболистите са по-стойностни.

Сред домакините Венцислав Василев, Ерик Почански и Георги Сърмов са се подвизавали под Аязмото. За Венци знам, че е с много добри чувства към гостите. Ерик може да е малко по-мотивиран за изява, но едва ли у някого от тях има чувство за реваншизъм. Те са професионалисти и си вършат работата на терена", каза Иван Вутов пред "Тема спорт".

За него няма категорично обяснение защо беройци изпитват трудности при визитите си на етърци. 

"Още когато аз играех в Берое, ни беше тежко във Велико Търново. Надигравали сме Етър, но рядко сме ги побеждавали, за което нямам логично обяснение. То е все едно да ви дам отговор на въпроса защо Левски се мъчи с Берое и в София, и в Стара Загора.

Колкото и да говорим, че традициите не са ключови във футбола, има традиции в най-популярната игра, които трудно се нарушават. Една такава е Етър да има предимство над Берое на свой терен", обобщи Иван Вутов.

Източник: Novsport

Последни новини