Играч на Етър подписа с Жалгирис

Играч на Етър подписа с Жалгирис

Novsport

05-06-2018, 13:41

Доскорошният футболист на Етър Венелин Филипов не стоя дълго без отбор и снощи подписа договор с най-популярния отбор в Литва Жалгирис (Вилнюс).

Литовците го представиха официално днес и картотеката му ще бъде внесена по-късно през деня във футболната федерация на страната, както и в УЕФА съответно.

27-годишният Филипов играе като ляв и десен защитник, може да бъде използван и в средата на терена. През февруари той подписа с Етър, след като се върна след два сезона в румънското първенство.

"Венелин Филипов остави добри впечатления още с първите си тренировки при нас. А и ние имаме нужда да засилим цялата линия на защитата. Той може да играе и като крило. Има добра техника и се намира в добро физическо състояние”, заяви доволният треньор на зелените от литовската столица Аурелиус Скарбалиус.

През този сезон Жалгирис завърши на 2-о място в първенството и ще играе в Лига Европа, докато преди година бяха шампиони и се срещнаха с българския първенец Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Филипов също има сблъсък с литовския футбол като играч на Берое, когато старозагорци са срещнали във втория турнир на УЕФА с Атлантас (Клайпеда).

Филипов е от Бургас, роден през 1990-а година, и направи име във футбола с отборите на Поморие, когато достигна финал за Купата и бараж за влизане в елита, както и след това с Черноморец (Бургас).

Източник: Novsport

Последни новини