ИЗВЪНРЕДНО: Гонзо с мощна критика срещу ситуацията в Левски!

ИЗВЪНРЕДНО: Гонзо с мощна критика срещу ситуацията в Левски!

Novsport

01-05-2019, 21:36

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо коментира ситуацията при "сините", след като беше част от инициативата "Небесни ментори", в която се събраха множество съдии, легенди и журналисти, за да почетат Иван Вуцов, Стефан Орманджиев, Павел Панов и др.

"Съжаляваме за Чико, Иван Вуцов, Орманджиев и да не изреждаме всичките, които са големи личности в българския футбол. Може би такива футболисти в България вече не се раждат и затова сме се събрали, за да ги почетем. Трябва да ги помним винаги, тъй като са голяма част от историята на българския футбол, Левски, ЦСКА и пловдивския футбол.  Беше една хубава инициатива да се съберем днес и да ги почетем", категоричен е Гонзо.

Бившият голмайстор коментира битката за титлата в Първа лига. "Битката за титлата? Отборите се борят кой е по-слаб. Нивото и на трите отбора Лудогорец, ЦСКА и Левски е доста ниско. Не знам каква е причината. Най-вероятно Лудогорец си имат такава, Левски също, докато за ЦСКА бях изненадан, че паднаха от Ботев, но Ботев (Пловдив) пък игра добре. Според мен трябва да се дава повече шанс на българите, ако искаме да имаме добър футбол, иначе затъваме в блато с всяка година все повече.

Ако Левски е решил да има такава политика и да налага юноши, трябва да я следва, тъй като няма да стане и да изградим и развием добри юноши от днес за утре. Това е дълъг процес, който трябва да се следва. В крайна сметка има си отговорни фактори в Левски, които си решават. При всички положения нивото на Левски не трябва да бъде такова, каквото е в момента. Защото всички са разочаровани, фенове, легенди, всеки който обича Левски не очарован от това, което се случва в клуба", смята бившият нападател.

"Няма как да коментирам как ще се отрази идването на Васил Божков през следващия сезон. Всички виждаме, че в днешно време и в европейския и световния футбол трябва да се инвестира. Не е нужно да се взимат 18 чужденци, а такива, които вдигат качеството и нивото. Левски анонсира, че ще работи с български футболисти, което значи трябва да вземат добрите български футболисти в родното първенство, но и те не са евтини", сподели Гонзо.

"На никой не е приятно да има рокади, независимо на кои етажи - президент, директор, треньор. Когато един клуб или отбор не върви, първият който си заминава е треньорът. По обясними причини Спас Русев напусна, като дойде нов екип, но на този етап нещата не са по-добри от тези, които бяха. Именно затова трябва да си направят равносметка и да се вземат правилните хора и да излязат от това блато. Левски в момента е затънал в блато. Не искам да коментирам колко е необходимо или не да имаш спортен директор. 

Може да нямаш спортен директор, когато имаш треньор, който е силна фигура, има голям авторитет и всички се обединяват около него - футболисти и персонал. Не смятам, че Георги Дерменджиев беше такава личност, която да обедини всички хора в клуба. Според мен той сбърка, че нямаше спортен директор около него, като не успя да се включи в самия колектив".

"Новият треньор? Не искам да давам съвети. Много е лесно да се дават съвети отвън. Всеки фен си има мнение и предпочитания. Важното е да се намери правилния човек. Да се видят минуси и плюсове, да видят какво могат да очакват от него, дали може да се справи. След това да му осигурят нужните пари за селекция, тъй като колкото и да е добър един треньор, без материал, няма как да се случват нещата. Левски няма право на грешка този път. Искахме да станат по-добре нещата в тези шест месеца, а те станаха по-лоши. Мисля, че няма накъде да се отстъпва", завърши Гонзо. 

Източник: Novsport

Последни новини