ИЗВЪНРЕДНО: Левски броил над милион за Паулиньо

ИЗВЪНРЕДНО: Левски броил над милион за Паулиньо

Novsport

20-03-2019, 07:38

Левски е броил над 1 милион лева за бразилското крило Паулиньо. Толкова пари са отишли за мениджърски комисиони около договорите на играча.

25-годишният флангови нападател пристигна в клуба в началото на 2018 г. като свободен агент, след като бе разтрогнал договора си с украинския Заря Луганск. 

Паулиньо направи много силен първи полусезон с екипа на сините. В 15 шампионатни двубоя реализира 8 гола. През лятото обаче бе преследван от контузии и това се отрази на представянето му.

В един момент при Спас Русев имаше проблеми с плащането на заплати. Именно тогава вече бившето ръководство на клуба се е уплашило, че може да изпусне играча без пари. Затова е убедило агентите на футболиста той да удължи договора си, който е бил до края на 2020 година, но не при завишени финансови условия.

Плюс това сините са вкарали в контракта висока откупна клауза. Заради този ход обаче са платили сума от над 1 милион лева комисиона на мениджърите на играча.

Вече бившият скаут на клуба Кирил Вангелов призна след освобождаването си, че сините са били на път да изпуснат Паулиньо. От клуба обаче са направили така, че това да не се случи. Но освен всичко друго сините са били принудени да вземат бразилския нападател Луан Виана. В момента той е под наем във втородивизионния Царско село.

От пристигането си на „Герена" досега Паулиньо има общо 27 мача със синята фланелка, отбеляза и 9 гола.

Източник: Novsport

Последни новини