ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец пред раздяла с треньора

ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец пред раздяла с треньора

Novsport

14-08-2018, 08:47

Лудогорец е пред раздяла с треньора на вратарите Бернд Дреер, разбра "Тема Спорт".

Дългогодишният страж на Байерн Мюнхен не беше на скамейката на разградчани при гостуването на Витоша в Бистрица.

Дреер дойде в Лудогорец в началото на 2017 година с привличането на бразилския вратар Ренан дос Сантос.

През лятото на миналата година бе взет и аржентинският страж Хорхе Браун.

През миналия сезон двамата бяха редувани от Дреер под рамката, но през тази кампания с идването на новия старши треньор Пауло Аутуори сънародникът му Ренан е несменяем титуляр.

Каква точно е причината за очакваната раздяла не е ясно. Дреер е роден на 2 ноември 1966 г. в Опланден, Германия. Започва като юноша в Леверкузен, където е и дебютът му при мъжете. С този отбор става носител на Купата на УЕФА за 1988 г.

След това изиграва 201 мача в Юрдинген. От 1996 до 2003 година е в Байерн Мюнхен като резерва на Оливер Кан.

В един момент паралелно започва работа като треньор на вратарите под ръководството на великия Сеп Майер, но в някои мачове е резерва на първия отбор.

Така на 19 май 2007 г. той пази при победата над Майнц с 5:2 и става най-възрастният футболист в историята на Байерн. Тогава Бернд е на 40 години, 6 месеца и 17 дни.

Постижението го нарежда на пето място в историята на Първа Бундеслига. През 2008 г. Дреер се мести в Шалке 04 като треньор на вратарите на мястото на Оливер Рек. Там работи с Феликс Магат.

За един мач е помощник на Сепо Ейкхорн след уволнението на Магат. Приключва ангажиментите си с отбора от Гелзенкирхен през лятото на 2012 г.

После се отделя за няколко години от футбола. Преди да дойде при разградчани, е помагал на австрийския Аустрия Залцбург. Засега временно с вратарите на Лудогорец ще работи треньорът в школата Виктор Георгиев (44 г.).

Той е част от академията от 2012 година. У нас е пазил за Славия, Миньор Перник, Академик София, Дунав Русе, Велбъжд Кюстендил, Пирин Благоевград и Монтана.

Преди назначението на Дреер треньор на вратарите в Лудогорец бе Любомир Шейтанов. Очаква се в най-скоро време Аутуори да доведе свой човек от Бразилия, който да замени германския специалист.

Източник: Novsport

Последни новини