ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец се насочи към светилото Мирча Луческу!

ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец се насочи към светилото Мирча Луческу!

Novsport

27-08-2019, 11:32

Легендарният треньор Мирча Луческу може да застане начело на Лудогорец, твърди “България днес”, позовавайки се на свои източници. Според изданието, румънецът вече е започнал преговори с шефовете на разградчани, но тепърва има доста неща да се уточняват, като специалистът е поискал и допълнителна селекция, ако отборът влезе в групите на Лига Европа.

В момента Лудогорец е без наставник, след като Стойчо Стоев бе уволнен. Кирил и Георги Домусчиеви не бяха доволни от резултатите под ръководството на Стоев, а двете поредни равенства с Марибор (0:0) и със Славия (0:0) преляха чашата на тъпрението на босовете. Сега отборът временно ще бъде воден от Станислав Генчев и Здравко Здравков, който ще имат задачата да вкарат “Орлите” в групите на Лига Европа в реванша срещу Марибор в Словения.

Стоев за втори път напуска “Лудогорец Арена”. Той направи златен дубъл с “Орлите” през 2014 г., но малко след това бе уволнен след равенство с Партизан в квалификациите за Шампионската лига. Година по-рано под негово ръководство тимът влезе в групите на Лига Европа, където постигна сензационните 5 победи и 1 равенство срещу отбори от ранга на ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб) и Черноморец (Одеса). Впоследствие бе отстранен и Лацио на 1/16 финала, преди да дойде отпадането от Валенсия на 1/8-финала.

Мирча Луческу пък е едно от най-авторитетните имена сред треньорите в Румъния. 74-годишният специалист е доста известно име и в Европа, като е водил отбори от ранга на Интер, Галатасарай, Бешикташ, Шахтьор (Донецк) и Зенит (Санкт Петербург). Освен това той е бил селекционер на националния отбор на Румъния, а за последно бе начело на селекцията на Турция, като бе обявил, че това ще е последният отбор в кариерата му. Сега обаче от Лудогорец се опитват да променят мнението му и да го върнат към професията.

Източник: Novsport

Последни новини